Февруарските сметки за парно в София са под 150 лв.

Февруарските сметки за парно в София са под 150 лв.

© Юлия ЛазароваБлизо 350 хиляди домакинства в София ще получат сметки за парно и топла вода до 150 лв. за месец февруари, сочат данните на изчислителния център на "Топлофикация София".


Това са 88% от битовите клиенти на топлофикационното дружество.


Статистиката показва, че те са потребили 363 656 МВтч топлинна енергия през февруари или с 25.66% по-малко спрямо януари.
Основната причина за пониженото потребление е значително по-високата средноденонощна температура.


От този месец, според изискванията на новите oбщи условия, "Топлофикация София" започва да обявява официално на интернет страницата си месечните дължими суми на клиентите си и да удостоверява това в присъствието на нотариус.


Февруарските сметки са вече достъпни на www.toplo.bg и от днес започва да тече и 30-дневният срок, в който клиентите на компанията могат да ги платят. 


Експертите на "Топлофикация" продължават да извършват проверки на сметките на стойност над 300 лв., които според анализите се базират на реално месечно потребление или по-висок прогнозен дял в сравнение с миналия отоплителен сезон, посочват от дружеството.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK