"Девин" заблуждавала потребителите за водата DEVIN, установи комисия (допълнена)

"Девин" заблуждавала потребителите за водата DEVIN, установи комисия (допълнена)

© Юлия ЛазароваКомисията за защита на потребителите е забранила на компанията "Девин" да използва наименованието DEVIN върху бутилките с изворна и с газирана изворна вода. Това се вижда от решение на комисията от 9 март.


Причината за това е, че съдържанието не е натурална минерална вода и не се добива в землището на Девин.


Комисията се е занимала със случая след постъпили жалби на потребители, че компанията представя тези си продукти по заблуждаващ начин. Привлечени от наименованието, потребителите разчитали на определени качества на водата, която обаче се оказва, че не е минерална, а изворна вода и съответно не притежава очакваните качества.
Освен това, посочили потребителите, въпросните два вида вода не се добиват от източника в Девин, а от съвсем друго място.


Комисията за защита на потребителите поискала по казуса и мнението на Патентното ведомство. От там са се произнесли, че името служи за указване на географско място, свързано с определени характеристики.


От Патентното ведомство посочват още, че компанията "Девин" АД има регистрация на марката на латиница – DEVIN - само за продуктите натурална минерална вода и газирана минерална натурална вода с регистрирано географско указание "Девинска натурална минерална вода".


Така според ведомството с това име може да се означават само тези два вида вода и с произход находище в Девин.


След тези данни Комисията за защита на потребителите направила проверка в столичен магазин, където се продава водата с това означение. Проверяващите установили, че компанията предлага вода с няколко цвята етикети, като на тези с розов и зелен изрично е написано, че водата е от извора "Балдаран".


Така поставянето на наименованието DEVIN върху бутилки с вода, която е от друг извор, представлява заблуждаваща търговска практика, гласи заключението на потребителската комисия. От там допълват, че при избора си на вода средният потребител обикновено се ръководи тъкмо от марката, защото тя указва географския й произход, и в този смисъл едва ли ще обърне внимание на подробностите от етикета.


Изворна вода "Девин" е пусната на българския пазар през 2005 година и още с лансирането й на пазара е получила официално потвърждение от комисията, че както Изворна вода "Девин", така и Минерална вода "Девин" отговарят на разпоредбите на Закона за защита на потребителите и няма риск да подведат потребителите. Това се казва в официално съобщение от компанията.


На етикета на Изворна вода "Девин" е посочен съгласно изискванията извор Балдаран като водоизточник, от който се добива изворната вода, и това не е променяно от пускането на продукта на пазара. Оттогава до сега, за почти 10-годишната история на Изворна вода "Девин", марката последователно следва стратегията си за надлежно информиране на потребителите, посочват от компанията.


Компанията вече е обжалвала административния акт пред Комисията и аргументите й са депозирани във ведомството в четвъртък, 27 март г. Това означава, че спорът ще се реши в съда.

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Сефте. Останалите продавачи да не би да продават минерални води?

  Когда мужчина не способен любить женщину, он начинает любить что попало: Родину, партию, профессию и пельмени...
 2. 2 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Поредната заблуда у нас и то не от днес, правилно са сигнализирали хората и наистина се надявам да се предприемат нужните мерки по решаване на този проблем.

 3. 3 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Имаше и едни шоколади Luna по едно време, сега ме карате да се замисля.

 4. 4 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  “След тези данни Комисията за защита на потребителите направила проверка в столичен магазин, където се продава водата с това означение. "

  Имайки предвид къде се намира офисът на комисията, вероятно служителите и са имали непосилната задача да се разхорят в радиус от 30m до Била, Карфур или Пикадили.
  Етикетите на водата се продават в този вид от години и “откритието”, което са направили търтеите от КЗП е потресаващо! Не е ли редно да са си размърдали дирниците(вкл. и тези от патентното) при пускането на продуктите със съотв. етикети в производство?!
  Упс, забравих, че водите са политически протежирани продукти!
  Най-‘убаво това може да сподели TV журналистката “Яхниева”.

  I Want To Believe
 5. 5 Профил на ATR
  ATR
  Рейтинг: 411 Весело

  До коментар [#3] от "oos19355380":
  За Mars нищо не казваш... Подозирам че лошите американци от години експлоатират зелените човечета

 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Весело

  Е две думи - шведският сексуален филм "Баба дава на войника" не е шведски, а съветски, не е сексуален, а социален, и не е баба дава на войника, а балада за войника ...

  Прочее ... това, че бутилиращите минерална вода фирми продават повече, отколкото е дебита на изворите им, е известно от над десет години насам ...

 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Весело

  [quote#4:"2.5"]Етикетите на водата се продават в този вид от години и “откритието”, което са направили търтеите от КЗП е потресаващо! [/quote]
  От години не, ами от години!

  И почвам да си мисля, че новината е първоаприлска ...

 8. 8 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 547 Весело

  И Кока Кола ги хванаха да продава чешмяна вода в Англия.Хъка-мъка,съдраха им г@зъ.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 9. 9 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Това го твърдят от доста време от тази комисия. Нещо не ми е ясно. В магазина стоят на същия рафт двете води. Изворната е със РОЗОВ етикет, минералната - със син. На етикета пред едната вода пише ИЗВОРНА, на етикета пред другата пише МИНЕРАЛНА.

  КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ТИ ПРЕЧИ ДА СИ ВЗЕМЕШ ОТ МИНЕРАЛНАТА ВОДА СЪС СИН ЕТИКЕТ?!

  TAKE THE RED PILL!
 10. 10 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Не знам дали обърнахте внимание. Преди около месец мина един скандал с цеховете, където бутилират Хисаря. В някакво градче подменяха главния водопровод и така стигнаха до въпросните цехове. Оказа се, че се намират точно върху въпросния водопровод. И охраната на завода дълго време не пускала фирмата извършваща подмяната в двора, за да си свърши работата. Та накрая влезли с жандармерия. Не казаха, дали са открили нещо, ама съмнението остава.

 11. 11 Профил на koly
  koly
  Рейтинг: 411 Неутрално
 12. 12 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 627 Любопитно

  [quote#4:"2.5"]Най-‘убаво това може да сподели TV журналистката “Яхниева”. [/quote]
  Можеш ли да поясниш какво имаш предвид за Ахчиева, защото тя е първообраза на "Яхниева"?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 13. 13 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 470 Неутрално

  От чешмата тече всяква вода, само не и минерална ... Пълнили са с каквото има...

 14. 14 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ами че то си пише ясно, че е изворна водата. Кого са подвели? Аз например не купувам минерални води а само изворни със ясното съзнание, че просто е чиста вода. Никой не ме е убеждавал в нещо друго.
  Явно има друг мотив, както всеки път когато комисията се активира.

  Умен и красив жълтопаветник.
 15. 15 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Пак в "Дневник" май четох, че бутилираната минерална вода е по-вредна от чешмяната. В бутилките се "въдят" болестотворни бактерии, а хлорът в чешмяната ги убива.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 16. 16 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Това ми се вижда малко прекалено...но все пак има някакъв резон. Въпреки това, Девин си остава един добър избор, защото качеството на водата е много добро и то не толкова от гледна точка за минерално съдържание и пропорции, а от гледна точка вкусовите качества...

 17. 17 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1086 Гневно

  Гадно... а аз до сега предпочитах "Девин", като си взимам минерална вода. Тц тц, разочарован съм, че ме заблуждават.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 18. 18 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#15] от "Питанка":

  Невъзможно. Могат да се въдят бактерии, ако производствено не се затваря добре и/или се използват бутилки за многократна употреба без да се дезинфекцират старателно, което е малко вероятно за големите производители. Бутилираната вода се обработва и филтрира в пъти по-старателно, не тече километри през тръби много, от които не са подменяни с десетилетия и се запечатва в стерилна среда.

 19. 19 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#17] от "Велислав":

  Минералната им вода си е минерална и за нея нищо не се споменава. Става въпрос за изворната, която е с ниска минерализация и е за ежедневна употреба. Минерална вода не бива да се консумира постоянно.

 20. 20 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2548 Весело

  До коментар [#8] от "PETZL":

  Шегуваш се,може би!
  Чешмяна вода не може да се продава,като минерална поради простата причина,че тя ще засмърди на развалено още на вторият ден,а след десет дена ще стане зелена заради...жабурняка в нея!

 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Весело

  [quote#15:"Питанка"]Пак в "Дневник" май четох, че бутилираната минерална вода е по-вредна от чешмяната. В бутилките се "въдят" болестотворни бактерии, а хлорът в чешмяната ги убива.[/quote]
  — Та нали разправяха — подхвърли Швейк, — че Австрия имала колонии, някъде на север. Някаква си там земя на император Франц Йосиф…
  — Оставете това, момчета — каза един войник от конвоя, — да се говори днес за някаква си там земя на император Франц Йосиф, е много непредпазливо. Недейте назовава никого и ще направите най-добре…
  ............................................
  Сега навярно ще изпратят войска, за да усмири ескимосите. Разбира се, войната с тях ще бъде трудна. Най-големи поражения ще нанасят на войските ни опитомените бели мечки.

  — Само това оставаше — забеляза кандидат-подофицерът мъдро, — и без това военните изобретения станаха вече толкова много. Да вземем например газовите маски за отравяне с отровни газове. Нахлузваш я на главата си и веднага си отровен, така ни разправяха в подофицерската школа.
  — Те само ви плашат — обади се Швейк, — никой войник не бива да се бои от нищо. Даже и в някой нужник да хлътне през време на боя, той трябва само да се оближе и да продължи да атакува, а колкото се отнася до отровните газове, всеки е свикнал с тях още от казармата, където често дават пресен хлебец и грах с булгур. Но сега русите били изнамерили нещо против началствата…
  — Това трябва да са специални електрически токове — допълни школникът, — те се съединяват със звездичките на яката и понеже последните са от целулоид, избухват. Пак едно страшно бедствие.

 22. 22 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2548 Весело

  До коментар [#16] от "hinhril":

  Всяка вода би трябвало да се оценява по това,което НЕ е вода в нея! Демек,по минерали и т.н.
  А по вкус могат да я оценяват единици,защото тя по начало няма вкус!

 23. 23 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Прави са все пак. Когато си купуваш вода "Девин"(без значение изворна или минерална) очакваш да е добита в Родопите близо до Девин, а не в Горно Уйно.

 24. 24 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#19] от "hinhril":

  Ок, мерси за инфо-то.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 25. 25 Профил на TYUIOP
  TYUIOP
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Малко странно че не могат да си ползват търговската марка, но ключа за палатката се крие в -
  "Девин" АД има регистрация на марката на латиница – DEVIN - само за продуктите натурална минерална вода и газирана минерална натурална вода с регистрирано географско указание "Девинска натурална минерална вода".

  Според регистрацията на марката, нямат право да продават не-Девинска вода с етикет DEVIN.

 26. 26 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#22] от "deaf":

  Като стойности на минерализация и други свойства и двата вида вода, които продават не се различават от повечето марки на пазара включително и от доста скъпите вносни еквиваленти. Относно вкусът - вкус няма единствено чистата вода, т.е. с 0% примеси, която не е за пиене, а за акумулатори и ютии. Аз пия само вода - никакви сокове, боички, газирани боклуци, бири и прочее, и повярвай ми, водата има силно изразен вкус. Повечето хора са загубили вкусовите възможности от пиене на всякакъв буламач, но не и на вода.

 27. 27 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#25] от "TYUIOP":

  +++++++++++!

  Те са защитили марката само за определен регион на производство, а не за цялата си продукция!
  Не може произведено/ разбирай пълнено в Сапарева Баня/, да е с марка Девин!

 28. 28 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#20] от "deaf":Те не я продаваха за минерална.Чиста там ала-бала вода.Може би е било преди 10 години.По Discovery даваха в темата за водата и бизнеса с нея.Осъдиха ги за подвеждане на потребителя.Както тия уж пълнят минерална вода.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 29. 29 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  докато потребителите не могат както в САЩ да завеждат дела за подобни неща срещу компаниите в съда и да ги осъждат за милиони, а вместо това трябва да се разчита на КЗК и прокурори да се 'самосеризат' промяна не може да има. сега ще им наложат някаква смешна глоба, която е колкото печалбата им за 1 час.

  Истината ни прави свободни.
 30. 30 Профил на pilis
  pilis
  Рейтинг: 460 Неутрално

  [quote#20:"deaf"]Шегуваш се,може би!
  Чешмяна вода не може да се продава,като минерална[/quote]
  Така е,не може като минерална.Затова я пишат" трапезна" и пак ти я продават.

 31. 31 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 411 Неутрално

  С цел намаляване на разходите, фирмата на Доган бутилира вода Девин за софийския пазар в един склад в Илиянци, може би.

 32. 32 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Властите да поразпитат малко шофьорите им. Може да имат какво да споделят

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 33. 33 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Я, Масларова с нейните няколко концесии за минерална вода, да не би да е в затруднение? Цялата тази патаклама (от ден до пладне), освен, че трябва да попритесни някой, трябва да помогне на друг....нал тъй?

 34. 34 Профил на USSR
  USSR
  Рейтинг: 404 Неутрално

  10 правителства се смениха и нито едно не можа да "разклати " ТАЗИ ФАЛШИФИКАЦИЯ с водата , чак сега -шо ли тъй става у нас . Не са виновни комунистите което пропагандират медиите а мантелитета ни .

  pacta sunt servanda
 35. 35 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2548 Неутрално

  До коментар [#28] от "PETZL":


  До коментар [#30] от "pilis":

  Всяка вода,която НЕ е минерална,се разваля за няколко дни! (Трапезната вода също има минерално съдържание.)
  Единственият начин да се удължи годността на чешмяната вода е някакъв вид стерилизация,който обаче със сигурност ще е скъп и ще я направи трудна за продажба!
  Има един много лесен начин да се разбере дали водата е минерална! Когато отворите бутилката,тя трябва да се изпоти отвътре до гърлото и!

 36. 36 Профил на OMUNVINGE
  OMUNVINGE
  Рейтинг: 418 Весело

  Да, а Банкя помпат баш под къщата на Боцето

 37. 37 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1539 Весело

  До коментар [#12] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Навремето громеше конкуренцията на определена марка в предаването си... Един от потърпевшите с право на отгвор я отстреля директно в ефир с въпрос на чии разностки се учи синът и в чужбина?! Отговор така и немА...

  I Want To Believe
 38. 38 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Всъшност изворната Девин е по-полезна от минералната на Девин , която съдържа леко екстремни нива на флуор...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 39. 39 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#8] от "PETZL":И Кока Кола ги хванаха да продава чешмяна вода в Англия.Хъка-мъка,съдраха им г@зъ. "

  -Любопитен съм какво ще се случи на тия с г@зъ?!

 40. 40 Профил на Търпана
  Търпана
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Само да питам - а какво мислят от КЗП за маргарина "Калиакра", който се произвежда в... РУМЪНИЯ?! Това стана след като холандският "инвеститор" Унилевер купи нашата фабрика, затри я, и започна да произвежда маргарин под същата марка в румънската си фабрика, в НАРУШЕНИЕ на ЗАКОНА, защото "Калиакра" е географско наименоние!!!

  Помнете ГОРЯНИТЕ! Въоръжената борба на стотици хиляди българи срещу комунизма, 1945 - 1954!
 41. 41 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  [quote#40:"Търпана"]Само да питам - а какво мислят от КЗП за маргарина "Калиакра", [/quote]
  Колега, не сте внимавали у етикета.
  "Калиакра" не е "маргарин", а "продукт за мазане".

  Па вие сте се закъхарил за ...
  [quote#40:"Търпана"]Унилевер купи нашата фабрика, затри я, и започна да произвежда маргарин под същата марка в румънската си фабрика, в НАРУШЕНИЕ на ЗАКОНА, защото "Калиакра" е географско наименоние!!! [/quote]

 42. 42 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Абе ще излезе некой фракинг покрай тия води, ма айде...

 43. 43 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  """. . .Това се вижда от решение на комисията от 9 март.""
  =====================

  А от тогава до сега би трябвало да са изтеглени всички количества от търговската мрежа !
  ДА !
  Ама не !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 44. 44 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Чешмяната вода в БГ отдавна има много имена и етикети - Горна баня, Девин, Хисар, Савина, ......
  Въпрос на възприятие, а не на достоверност за марка и още по-малко за произход.

 45. 45 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Заблуждавали били, направо са лъгали!
  Някаква солидна глоба не им ли се полага?!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 46. 46 Профил на Vulture
  Vulture
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само дето оплакалия се потребител най-вероятно е една нова изворна вода с амбиции и са се сетили как да атакуват пазарния лидер.

 47. 47 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#14] от "WALL-E":

  За дома взимам точно такава вода, защото ми харесва на вкус, а и мога спокойно да я давам на децата, защото не е минерална.
  Пише изворна, и пише къде е извора, нещо ми се струва, че се престарават от комисията, или изпълняват поредната поръчка.

  А и конкретния продукт е на пазара от доста години...

 48. 48 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Разочаровани сме.Това е една от най-консумираните марки трапезни води у нас.

 49. 49 Профил на legaltk
  legaltk
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Кой има интерес от подобно решение? Конкуренцията! Кой е конкурента .........? Банкя, Хисар и др. Поръчкова работа! Майстори сме да убиваме собственото си производство.

 50. 50 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Жалко редовно я взимах, май ще се минава само на вода от централна баня Поне виждам какво точа

 51. 51 Профил на aliera
  aliera
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Защо ли това решение на КЗП звучи поне малко поръчково?

 52. 53 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#43] от "Чардо":

  Хората от 200 кг грозде 2 тира вино за износ правят, вие сте се закъхарили за чешмяната вода, която я продават за минерална. Да не би Банкя да продават по-малко чешмяна вода? Или като имат 5 вида етикети - Банкя с червена точка, без червена точка и т.н., и всичко им е наред?
  Друг е въпроса, че водата във водопровода се хлорира и флуорира съвсем извън пътя, ама кой ли го е грижа?
  Това е като Кока-Кола с нула процента захар, ама с подсладител канцерогенен аспартам.

  Когда мужчина не способен любить женщину, он начинает любить что попало: Родину, партию, профессию и пельмени...
 53. 54 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  Е, то хашлаци в тая държава винаги е имало, има и ще има. Тези обаче са откровени престъпници. Ако сега им вземат лицензите и ги пратят да пасат овце, ще повярвам че има държава. Ако не, скоро държава няма да има. Който иска да купува вода девин.

 54. 55 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#53] от "mitko11":


  [quote#53:"mitko11"]Да не би Банкя да продават по-малко чешмяна вода? [/quote]
  ======================

  Там където сега е ""завода"" за бутилиране на мин.Банкя , преди 10.11.89-та бе къмпинг Иваняне !
  Няма на 100 м от там бе Инструменталния цех на ПП Люлин (постройката и сега си е там) на който бях нещо като началник и ББ като млад пожарникар ми е идвал на проверки
  Та думата ми е , че до сами стария път София -Банкя имаше изкаран кран , като за пълнене тендерите на парните локомотиви и тогава само пълнеха автоцистерни с мин.вода за лимонададжийниците из България
  Сега на мястото на къмпинга върху извора е точно ""завода"" за бутилиране .
  Преди 1-.11.89 Кока кола се правеше с горнобанска вода и тогава бе класирана за № 1 в света
  Между другото горнобанската вода по изследване на Фризениус е уникална вода от световен мащаб !
  Аз си пия чУшмяна вода от язовира над Сливен (днес нямаме цял ден вода)
  Когато постъпих 2007 в Дома за стари хора Сливен налях в 7 бутилки изворна вода от чешми тук в планината и една от чУшмата и се оказа след пробите , че разликата е само в хлорирането

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 55. 56 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Някой скача на Сокола точно в този момент. Хм, нещо става сред управляващите май...

 56. 57 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#48] от "xalikarans":

  Защо говорите в мн.ч.? Аз не съм разочарован.

 57. 58 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#48] от "xalikarans":

  Ти може да си разочарована. Ние не. Много си наивна.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 58. 59 Профил на gentleman_jack
  gentleman_jack
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#53] от "mitko11":

  Ей бастун,наясно ли си че това с червена точка или с бяла точка се отнася за Горна Баня а не за Банкя.Като не си на ясно не прави прибързани коментари.Все едно да кажеш на Мецедес че е Ауди.
  А истината е че сигнала е подаден от изгонените(бивши) шефове на Девин ,които си направиха сондаж в извора Балдаран и кръстиха своята вода Балдаран,на името на извора от който се добива и Девин изворна и сега им правят сечено.

 59. 60 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Има хора, които ползват минералната вода за лечение. Все едно да си купиш лекарство, а да се окаже, че хапченцата са от брашно.

 60. 61 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#59:"gentleman_jack"]сигнала е подаден от изгонените(бивши) шефове на Девин[/quote]
  Ето тук се крие "ключа от бараката" - тези дето досега са прикривали измамата, вече имат друга изгода и някой извън местните научава за нея. Всички девинци със сигурност знаят, но не смея да го кажат.
  Както и за Велинградската вода - от 50 извори в града се бутилира точно тази, дето има радиоактивния радон в нея. Нищо, че е в малки количества .

 61. 62 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 418 Неутрално
 62. 63 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#37] от "2.5":
  Пак нищо не ми казвате. Аз напр не знам, че има син, камо ли на чии разноски учи в чужбина. Наистина ако имате инфо за конфликт на интереси, е добре да кажете ясно. Защото така звучи, като патрашковщина малко - недоизказки, недомлъвки и т.н.
  По принцип харесвам Ахчиева и разследванията й по БНТ. Работи с документи и не се отказва по средата. Имайки пред вид, че доста отдавна е в занаята, не изключвам някъде да е сгазила някоя и друга нива с лук.
  Но предпочитам конкретиката, вместо "думам ти дъще, сещай се снахо".

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 63. 64 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 627 Разстроено

  До коментар [#59] от "gentleman_jack":
  Булгаристан гиди пишман алъш-вериш!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK