В Югоизточна България потреблението на ток е било с 10% по-високо по празниците

В Югоизточна България потреблението на ток е било с 10% по-високо по празниците

© Надежда Чипева, КапиталЕлектроразпределителното дружество EVN България, което обслужва югоизточната част на страната, отчита повишено потребление на електроенергия по време на новогодишните празници спрямо година по-рано.


Между 31 декември 2014 г. и 4 януари 2015 г. клиентите на компанията а консумирали общо 158.6 млн. киловатчаса електроенергия при 143.6 млн. през същите дни преди година или с 10% повече. 


Върховото потребление е било регистрирано в 19:00 ч. на 31 декември 2014 г. Тогава е регистриран товар по електроразпределителната мрежа от 1 942 мегавата. За сравнение върховият товар година по-рано е бил регистриран също на 31 декември - 1 741 мегавата.
Консумацията през отминалите новогодишни празници надвишава и потреблението от коледните празници (24 декември – 28 декември 2014 г.), когато клиентите на дружеството са потребили общо 128.5 млн. киловатчаса електроенергия.


По време на коледните и новогодишните празнични и почивни дни компанията е отчитала потреблението по редовния месечен график, което означава, че изкривяване на сметките не трябва да се очаква. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK