ЧЕЗ се похвали, че инвестира 850 хил. лв. в мрежата на София и околните села

ЧЕЗ се похвали, че инвестира 850 хил. лв. в мрежата на София и околните села

© Юлия ЛазароваЕлектроразпределителното дружество за Западна България - "ЧЕЗ Разпределение България" АД" е инвестирало 850 хил. лв. в подобряването на сигурността на електрозахранването в София и околни райони, съобщават от компанията. Ремонтите са довели и до планирано прекъсване на тока в съответните райони, допълват от дружеството.


По данните на компанията над 150 хил. лева са вложени в подмяната на 60 амортизирани маломаслени прекъсвачи в трансформаторни постове и 20 хил. лева - за подмяна на 30 амортизирани разпределителни касети ниско напрежение на територията на София.


Над 500 хил. лв. дружеството влага в подмяната на 20 кабели средно напрежение в столицата. Паралелно с това компанията извършва ремонти на 24 електропровода, чрез които се захранват с електроенергия селата в периферията на столицата.
"С осъществяваните инвестиции ще се подобри сигурността на захранването и ще намалеят непланираните прекъсвания в общините Панчарево, Младост, Студентска, Изгрев, Средец, Искър, Сердика, Оборище, Надежда, Кремиковци, Слатина, Подуяне, Нови Искър, Люлин и Връбница, както и в селата, Плана, Железница, Бистрица, Желява, Мировяне, Лозен", посочват от компанията.


"В момента усилено работим за подобряване на услугите за клиентите в района на столицата. Това е причина за планираните прекъсвания на електрозахранването, тъй като ремонтните дейности изискват да се обезопаси мрежата, за да могат колегите да работят по нея. За съжаление, така се създават неудобства за нашите клиенти. Ние, обаче, сме създали необходимата организация да ограничим неудобствата до минимум и се стремим да извършваме прекъсванията основно през нощта, когато има по-малък брой активни потребители", коментира Илия Чакъров, Ръководител "Реализация ремонти и нови присъединявания" в компанията, цитиран от пресцентъра й.


Графикътна планираните прекъсвания на електрозахранването е обявен на сайта на компанията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK