Започват проверки на магазините, продаващи бойлери

Започват проверки на магазините, продаващи бойлери

© Анелия НиколоваДържавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) започват проверки в магазините, продаващи електрически бойлери.


Екипи на двете институции ще проверяват предоставя ли се на потребителите пълна информация за производителя, описани ли са съществените характеристики на уредите (енергийният клас, нивото на шума, емисиите на азотни оксиди), както и има ли инструкции за монтаж и експлоатация на български език.


В търговските обекти ще бъдат разпространени около 3 000 информационни брошури и постери, които да помогнат на потребителите при разчитането на информацията върху етикетите на такъв тип уреди.


Инициативата е част от финансиран с евросредства проект за съответствие на продуктите с изискванията за енергийна ефективност, осъществяван в 12 държави.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK