Проверка не откри нередности с лифта в Боровец, от който падна дете

Архив

© Юлия Лазарова

АрхивКомисията за защита на потребителите (КЗП) извърши проверка в ски курорта Боровец заради инцидента от неделя (5 март), при който дете падна от лифт.


Проверката за съответствието на ски пистите потвърди, че са налице в близост до касите и на контролните пунктове задължителните информационни табла с инструкции за безопасно поведение, както и необходимите маркировки и указателни табели по протежението им. Поставени са и съоръжения за обезопасяване там, където е необходимо, се казва в съобщение на КЗП. От комисията уверяват, че периодично извършват инспекции, но вчера заради инцидента е направена извънредна проверка.


Всички 22 писти в Боровец са категоризирани съгласно изискванията на Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите в Република България и за определяне правилата за безопасност върху територията на ски пистите и ски зоните и за организацията на работата на ски патрулите, посочват още от КЗП. Оттам призовават гражданите да спазват стриктно указанията на информационните табели и да бъдат с повишено внимание, тъй като със затоплянето на времето рисковете в планините нарастват.


Междувременно днес от столичната болница "Пирогов" съобщиха, че падналото от лифта дете вече е в стабилно състояние. Вчера то е било оперирано по спешност, а през нощта не е имало никакви оплаквания.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK