Министерството на икономиката представя "Непознатата България" в Берлин

архив

© Цветелина Николаева

архивНа едно от най-големите туристически изложения – това в Берлин, което започва утре, Министерството на икономиката ще представи страната като "Непознатата България". Акцент ще се новостите в развитието на културния, балнео-, СПА и уелнес туризма.


Ще се представят и най-добрите дестинации според европроекта ЕДЕН.


На българския щанд с площ 423 кв.м ще се представят 42 туристически фирми и общини.
В рамките на изложението ще има среща на участниците в него на тема "По пътя на коприната", в което ще участва и заместник-министърът на икономиката Иво Маринов.


ITB Берлин е най-значимият туристически форум в световен мащаб, който се провежда всяка година от 1966 г. насам. Изложението е предназначено както за професионалисти, така и за масова публика. През тази година е неговото 46-о издание, на което се очаква да се представят повече от 11 000 изложители от цял свят.

Ключови думи към статията:

Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Да направят макет на Баташката църква с черепите на закланите от турците БЪЛГАРИ, белким мирнат немците и оставят мераците да пренаписват история ни.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 2. 2 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 688 Неутрално

  След това да се върнат в България и да представят на Изложението на политиците и партиите (тече всеки ден в Парламента) Непознатата България, че струва ми се, идея нямат тия кратуни какво съсипват..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 3. 3 Профил на loureed
  loureed
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Шом това са преценили, че е най-добре!

 4. 4 Профил на bodensee
  bodensee
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Надявам се да не са изтипосали някоя мазна баница до макетите!

 5. 5 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 662 Любопитно

  "Дневник", Последно - там фирми или общини се представят? Ако има фирми - кои точно фирми участват и как са подбрани. И не на последно място - колко пари на данъкоплатците струва това и колко са платили заинтересованите бизнесмени? Това ме интересува, а не че някой бил на разходка в Берлин.

 6. 6 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#1:"Ѡлегъ"]Да направят макет на Баташката църква с черепите на закланите от турците БЪЛГАРИ,[/quote]
  Само да не се намери някой германец чел "Записките ....." на Захари Стоянов и да коригира изложителите ни

 7. 7 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#6] от "shumkar":

  Спокойно толкова образовани немци няма.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 8. 8 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  [quote#5:"m_style"]колко пари на данъкоплатците струва това [/quote]Май още живееш в 1989? Туристически държавни фирми няма. Има една агенция към министерството на търговията и туризма.Те пращат един човек да координира, другото се поема от фирмите изложителки, всички до една частни.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 9. 9 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#5] от "m_style":

  И фирми, и общини. МИЕТ има правила за участие в такива изложения, публикувани са на сайта им.Участниците заплащат такса за участие, разбира се, но голяма част от разходите се покриват по оперативните програми и от държавния бюджет.

  Проблема не е кой ще участва, а как изобщо се организира цялата тая работа. Например, на скорошно изложение в Моска, за вино, МИЕТ тотално изложи участниците, като плати със закъснение разходите и фирмите-изложителки отишли на неподготвени щандове... Е така се излагаме ние... Мдаа.

 10. 10 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#5:"m_style"]"Дневник", Последно - там фирми или общини се представят? Ако има фирми - кои точно фирми участват и как са подбрани. И не на последно място - колко пари на данъкоплатците струва това и колко са платили заинтересованите бизнесмени?[/quote]
  Мога да те информирам. Всяка година дирекциите от бившата ДАТ (Държавна агенция по туризъм) представят проект за изложенията, в които добре би било България да участва, съответно и цената на щандовете (площта). На тази площ самото министерство подрежда свой щанд за реклама на дестинация (България), както и малки щандове (нещо като старите катедри с малка витрина) за частните фирми, които желаят да участват, като наема на тези мини щандове варира според общата цена (около и над 1000 евро). При някои други държави (Румъния), наемът на тези мини щандове е почти символичен (около 100 евро), това е един от начините държавата да стимулира туризма в своите страни.
  Участието на подобни изложение цели най-вече реклама на дестинацията (в случая страната ни). Лично аз съм виждал в какво неудобство е изпадал представителя на министерството, който се е чудил как да отбива атаките на чуждестранните туроператори, за това че България почти не се рекламира в чужбина.
  Повтарям - става дума за реклама на България, а не на отделни хотели.

 11. 11 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#7:"Ѡлегъ"]Спокойно толкова образовани немци няма.[/quote]
  Един е достатъчен, за да ни изтипоса в някоя медия.

 12. 12 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  До коментар [#11] от "shumkar":

  Чудно, колко тролли в дневник поддържат турското робство за присъствие. За жалост на теб и твоите съмишленици трябва да подчертая, че над 90% от БЪЛГАРИТЕ смятаме турското робство за най-мрачният период от систорията си, за да позволим на някакви си там немци да се гаврят с историческата ни памет.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 13. 13 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 662 Любопитно

  [quote#9:"tily_lily"]Участницие заплащат такса за участие, разбира се, но голяма част от разходите се покриват по оперативните програми и от държавния бюджет.
  Проблема не е кой ще участва, а как изобщо се организира цялата тая работа.[/quote]

  Ами аз мисля, че има проблем кой ще участва - държава, или общини, или фирми. Смесването на всичко в едно води до липса на какъвто и да било фокус при такова участие, което гарантира посредственост. За фирмите си има туристически борси. За общините си има регионална политика, Европа на регионите и т.н. А МИЕТ трябва да представи държавата и толкова. Да я представи както трябва, а не както обикновено - моми с менци, баници и фолклор. Фирмите визитки на България ли ще раздават, или на хотелите си, че не разбрах?

 14. 14 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#12:"Ѡлегъ"]За жалост на теб и твоите съмишленици трябва да подчертая, че над 90% от БЪЛГАРИТЕ смятаме турското робство за най-мрачният период от систорията си,[/quote]
  Това е мнението и на почти всички балкански народи, но едно подобно мнение не би трябвало да ни пречи да погледнем трезво на събитията от онова време. Ти чел ли си "Записките..." на Захари Стоянов?
  Прочети ги. Тази книга бе много време забранена, мисля до началото на 70-те години.

 15. 15 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#14] от "shumkar":

  Естествено, че съм я чел. Тя се изучава по литература в гимназиите. Тази книга описва ежедневието под робство и факта, че сме били ЗАБРАВЕНИ от всички в Европа.
  Батак го потапят в кръв, а немци искат да го изкарат, фетиш.
  Твоето одобряващо отношение към тегобите на робството ни, е срамно.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 16. 16 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#15:"Ѡлегъ"]Тя се изучава по литература в гимназиите. Тази книга описва ежедневието под робство [/quote]
  Това, че се изучавала, не означава, че си я чел. Тя е нещо като хроника на борбите на по-"младите" за национално самоопределение на България, под влияние на зараждането на националните държави в Европа.
  Точно в тази книга З. Стоянов е описал един любопитен факт-че въстаниците чакали появата на редовни турски военни части за да се предадат, и да получат от тях защита от развилнелия се помашки башибозук.
  Прочети "Записките" на З. Стоянов, интересна е. Само едно нещо не е споменал Захари-въстаниците са очаквали и външна намеса, и донякъде са били излъгани. Не са били случайни думите на Бенковски, че "московците" ще се намесят. Игнатиев му е бил дал някакви обещания.

 17. 17 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#16] от "shumkar":

  Защо толкова много искаш да си под турско робство?
  Турска ли кръв тече по вените тиß
  Опитите ти да ме убедиш, колко състрадателни са били турците в сравнение с помаците са жалки. Тъй като тези помаци са получили постовете от турците и са били наказвани ако не доставят данъците и момченцета за еничерската армия.

  Да, зная, че четниците не са били изявено безстрашни. Подвигът им се състои, че са дръзнали да изкрещят, за да ни чуят!!! От "Записките по..." съм запомнил, че четниците са били слаби и не са били пригодени за бой. Но най-вече съм запомнил, че четниците не са подкрепени от местното българско население. Надявам се можеш да си представиш какво означава от 14 век да си роб и да не смееш да поискаш правото да се самоопределяш и самоуправлвяш?
  От страх българите се крият и оставят четниците сами с/у турците. Ето какво пише З. Стоянов: "Бенковски и щабът му .... се решиха вече да палят къщите..."

  Дискусията по тоя въпрос я смятам за е приключена.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 18. 18 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 868 Весело

  [quote#4:"bodensee"]Надявам се да не са изтипосали някоя мазна баница до макетите! [/quote]
  ц, не баница, печено пиле увито във вестник, самун хляб и една пърцуца......и до тех на показ един и-фон16

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 19. 19 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 868 Любопитно

  [quote#15:"Ѡлегъ"] а немци искат да го изкарат, фетиш. [/quote]

  немецът първо е един брой, и второ какво общо има това по дяволите с това, че група мутри и връзкари отиват на екскурзия до берлин да ни излагат публично???

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 20. 20 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#19] от "beatles":

  Служители на агенцията по туризъм явно не си виждал никога. Повечето са жени и са ефирни създания. Референтите за Германия са две прекрасни млади момичета.

  Турчеещите се никове като тебе сте явно добре организирани)

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 21. 21 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#17:"Ѡлегъ"]Защо толкова много искаш да си под турско робство?[/quote]
  Не се безпокой, българин съм с християнско име, кръстен съм. Ти си от тази категория, с които не ми е неприятно да споря. Представи си, че гледаш спора ни някак си отстрани, или отгоре. Двама сънародници спорят, и единият вика: Били сме 5 в. под турско робство, а другият сънародник вика: Не, реално сме били 5 в. в рамките на Османската империя!
  Поглеждаш го единия, и си мислиш: този завалията е бил роб на смотаните турци, и се засмиваш. Слушаш другия, и си казваш: А значи и тази страна е била някога част от несъществуваща вече Османска империя, както Византия, Сърбия, Албания, Румъния, Унгария, половин Австрия, половин Украйна, Грузия, Армения и т.н.
  Всъщност и двамата говорят за едно и също, но в ушите на слушателя звучи различно. Особено ако той е по-образован, и веднага се замисли: Аджеба институцията на робството не беше ли изчезнала в Европа с края на Римската империя през Vв.?

 22. 22 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#21] от "shumkar":

  Недопустимо е българин да умаловажава мъките на предците си 5 века, защото бил образован и знаел, че римската империя била отменила робството. Моите уважения - но не приемам такова предателство!!!
  Също така не мога да оправдая германската намеса да изопачат истина, за да я пригодят за свои си политически цели.

  А на теб, как ти дава сърце да заставаш на страната на онези, които искат да ощетят паметта на предците ти и да омаловажат страданията им - го оставям на твоята съвест!!!((((жалко, че има такива като тебе(((много жалко за Б-я!

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 23. 23 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#22:"Ѡлегъ"]Също така не мога да оправдая германската намеса да изопачат истина, за да я пригодят за свои си политически цели. [/quote]
  Съжалявам те. Такива хора като теб съществуват благодарение на анонимността.

 24. 24 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#23] от "shumkar":

  За разклика от тебе поне съм си сложил снимката )

  Природата не прощавва никуму дръзнал да предаде кръвта си и услужливо да опрвдае изопачаването на историческата памет от чужди.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK