Два чешки ресторанта получиха звезда на "Мишлен"

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (15)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на pariah
    pariah
    Рейтинг: 976 Любопитно

    Чешката кухня е много вкусна.
    Кнедли, поливки, хубаво приготвено месце, БИРИЧКА, тва-онова, ех, живот, живот...

    - A witty saying proves nothing. Voltaire
  2. 2 Профил на ЗаНиЗа
    ЗаНиЗа
    Рейтинг: 2596 Разстроено

    "От години и двата ресторанта са сочени за най-добрите в страната..." - традициите ВИНАГИ са това, което трябва да бъдат, но ние в БГ така и не искаме да разберем...

    Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
  3. 3 Профил на etty1
    etty1
    Рейтинг: 1344 Весело

    Браво на тях! Бих опитала...

    “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
  4. 4 Профил на ARRI
    ARRI
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    До коментар [#2] от "А БЪ В":

    Ние вече нямаме никакви традиции.....Даже сиренето го правим с палмово масло.....а пък традиционното ни кисело мляко от нишесте......

    Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
  5. 5 Профил на appen13
    appen13
    Рейтинг: 1097 Весело

    До коментар [#1] от "Г.":
    ++++++++++++++++++, обожавам чешката кухня...а за пивото, просто нямам думи.....

    „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
  6. 6 Профил на ЗаНиЗа
    ЗаНиЗа
    Рейтинг: 2596 Весело

    До коментар [#4] от "ARRI":

    Затова съм и разстроен, де..., та и назначените предпразнични "проверки" няма да са ЛЕК...

    Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
  7. 7 Профил на pariah
    pariah
    Рейтинг: 976 Разстроено

    До коментар [#4] от "ARRI":

    Не само.
    Тия меса дето ги продават примоционално по 3 лв килото, което е практически невъзможно, тях например, месата, ги тъпчат с карагенани (виж в уики) и други естествени и изкуствени адитиви.
    Българина масово е забравил, ако не го произвежда сам, какъв е вкуса на месото.
    Бирата ни е съставена от екстакти и спирт - за справка пийте наливна бира в Германия, Чехия и назапад оттам и ще разберете какъв е вкуса на бирата, че и него сме го забравили.
    Хлеба... Боже, това в найлоните дето го продават е с вкуса на споменатата опаковка, това не е хляб?
    ...
    Като заключение - българите (и тук съм готов да се подпиша) ядат най-лошата кухня на земята в момента (може би в Африка има места където е по-зле, не знам).
    И си траят, че и децата им защото с това са откърмени привикнаха и дори не знаят. Докато не прекрачат границата.

    - A witty saying proves nothing. Voltaire
  8. 8 Профил на pariah
    pariah
    Рейтинг: 976 Весело

    До коментар [#5] от "appen13":

    No jo, paneee

    - A witty saying proves nothing. Voltaire
  9. 9 Профил на kuku032
    kuku032
    Рейтинг: 696 Неутрално

    До коментар [#7] от "Г.":

    Че дори и плодовете и зеленчуците са изкуствени. Нарязани картоф и ябълка, оставени за няколко часа , не потъмняват.

  10. 10 Профил на ARRI
    ARRI
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    До коментар [#7] от "Г.":

    В момента и по време на социалиазма, българинът промени почти изцяло здравословният си начин на хранене. По време на социализма са въвели нездравословни храни като слънчогледово олио, бял хляб с мая, пастюризирано мляко, рафинирана захар и др.
    Голяма част от негативното мислене се поражда от вида храна, с която се храним. А когато масово хората се негативни, то се предава един на друг, дори и на тези, които се хранят правилно.

    Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
  11. 11 Профил на ARRI
    ARRI
    Рейтинг: 1441 Весело

    До коментар [#9] от "kuku032":

    Бабчето си правеше експерименти...оставяше отворена кофичка кисело мляко в хладилника и повече от три седмици то не покиселяваше......Също и сиренето......нито пожълтява, нито се размерисва на кофти.......Ей тва ядем......

    Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
  12. 12 Профил на pariah
    pariah
    Рейтинг: 976 Неутрално

    До коментар [#10] от "ARRI":
    До коментар [#9] от "kuku032":

    Лошото е, че едно време поне нямаше толкова химия и щем - не щем, ядяхме сравнително чиста храна, вредна или не.
    Сега вече такава практически няма, освен, пак казвам, ако не е от домашно стопанство.
    И хората се връщат обратно към консервите, колкото и да излежда анахронистично.
    Аз например се считам за модерен човек и презирах бурканите, но сега къде що докопам нещо домашно ставам нахален

    - A witty saying proves nothing. Voltaire
  13. 13 Профил на appen13
    appen13
    Рейтинг: 1097 Весело

    До коментар [#12] от "Г.":
    +++++++++++++++, всички сме така...

    „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
  14. 14 Профил на jarok
    jarok
    Рейтинг: 237 Неутрално

    cheshkata kuhnja ja obichate a CEZ ne, kak taka?

  15. 15 Профил на shumkar
    shumkar
    Рейтинг: 696 Неутрално

    Малко знам за чешката кухня, не бих казал, че умирам за кнедли. но колбасите, наденичките и бирата им са фантастични. И желанието на чехите да ти поднесат добре подготвена храна, а не да те счита за абориген!
    Чехите са европейци, и желаят да са такива. Ето те са потърсили контакт с "Michelin", и са били включени в престижния им гид.
    Случайно гледах едно филмче с Валери Нешев по Fiesta.tv "Полуостровът на съкровищата". За съжаление не зная къде работи този човек, но наистина този човек ме зарадва! Един от малкото български кулинари, който прави успешни опити на базата на типично български продукти (крокмач, или катък) да направи висша кулинария. Като за всяко свое творение препоръчваше точно определено вино, разбира се българско. Това което ми хареса при него не бе някаква носталгия по безвъзратно отминали времена, а опора миналото в търсене на идентичност, за разнообразие в многообразието.
    Точно това са направили чехите - техните 2 ресторанта са първите от Източна Европа влезли в този престижен справочник. Нормално, чехите се считат за европейци, и работят усилено в тази посока.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK