"От години и двата ресторанта са сочени за най-добрите в страната..." - традициите ВИНАГИ са това, което трябва да бъдат, но ние в БГ така и не искаме да разберем...
Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
Не само.
Тия меса дето ги продават примоционално по 3 лв килото, което е практически невъзможно, тях например, месата, ги тъпчат с карагенани (виж в уики) и други естествени и изкуствени адитиви.
Българина масово е забравил, ако не го произвежда сам, какъв е вкуса на месото.
Бирата ни е съставена от екстакти и спирт - за справка пийте наливна бира в Германия, Чехия и назапад оттам и ще разберете какъв е вкуса на бирата, че и него сме го забравили.
Хлеба... Боже, това в найлоните дето го продават е с вкуса на споменатата опаковка, това не е хляб?
...
Като заключение - българите (и тук съм готов да се подпиша) ядат най-лошата кухня на земята в момента (може би в Африка има места където е по-зле, не знам).
И си траят, че и децата им защото с това са откърмени привикнаха и дори не знаят. Докато не прекрачат границата.
В момента и по време на социалиазма, българинът промени почти изцяло здравословният си начин на хранене. По време на социализма са въвели нездравословни храни като слънчогледово олио, бял хляб с мая, пастюризирано мляко, рафинирана захар и др.
Голяма част от негативното мислене се поражда от вида храна, с която се храним. А когато масово хората се негативни, то се предава един на друг, дори и на тези, които се хранят правилно.
Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
Бабчето си правеше експерименти...оставяше отворена кофичка кисело мляко в хладилника и повече от три седмици то не покиселяваше......Също и сиренето......нито пожълтява, нито се размерисва на кофти.......Ей тва ядем......
Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
До коментар [#10] от "ARRI":
До коментар [#9] от "kuku032":
Лошото е, че едно време поне нямаше толкова химия и щем - не щем, ядяхме сравнително чиста храна, вредна или не.
Сега вече такава практически няма, освен, пак казвам, ако не е от домашно стопанство.
И хората се връщат обратно към консервите, колкото и да излежда анахронистично.
Аз например се считам за модерен човек и презирах бурканите, но сега къде що докопам нещо домашно ставам нахален
Малко знам за чешката кухня, не бих казал, че умирам за кнедли. но колбасите, наденичките и бирата им са фантастични. И желанието на чехите да ти поднесат добре подготвена храна, а не да те счита за абориген!
Чехите са европейци, и желаят да са такива. Ето те са потърсили контакт с "Michelin", и са били включени в престижния им гид.
Случайно гледах едно филмче с Валери Нешев по Fiesta.tv "Полуостровът на съкровищата". За съжаление не зная къде работи този човек, но наистина този човек ме зарадва! Един от малкото български кулинари, който прави успешни опити на базата на типично български продукти (крокмач, или катък) да направи висша кулинария. Като за всяко свое творение препоръчваше точно определено вино, разбира се българско. Това което ми хареса при него не бе някаква носталгия по безвъзратно отминали времена, а опора миналото в търсене на идентичност, за разнообразие в многообразието.
Точно това са направили чехите - техните 2 ресторанта са първите от Източна Европа влезли в този престижен справочник. Нормално, чехите се считат за европейци, и работят усилено в тази посока.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
pariah
Рейтинг: 976 ЛюбопитноЧешката кухня е много вкусна.
- A witty saying proves nothing. VoltaireКнедли, поливки, хубаво приготвено месце, БИРИЧКА, тва-онова, ех, живот, живот...
ЗаНиЗа
Рейтинг: 2596 Разстроено"От години и двата ресторанта са сочени за най-добрите в страната..." - традициите ВИНАГИ са това, което трябва да бъдат, но ние в БГ така и не искаме да разберем...
Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.etty1
Рейтинг: 1344 ВеселоБраво на тях! Бих опитала...
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. BoorstinARRI
Рейтинг: 1441 НеутралноДо коментар [#2] от "А БЪ В":
Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!Ние вече нямаме никакви традиции.....Даже сиренето го правим с палмово масло.....а пък традиционното ни кисело мляко от нишесте......
appen13
Рейтинг: 1097 ВеселоДо коментар [#1] от "Г.":
„Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“++++++++++++++++++, обожавам чешката кухня...а за пивото, просто нямам думи.....
ЗаНиЗа
Рейтинг: 2596 ВеселоДо коментар [#4] от "ARRI":
Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.Затова съм и разстроен, де..., та и назначените предпразнични "проверки" няма да са ЛЕК...
pariah
Рейтинг: 976 РазстроеноДо коментар [#4] от "ARRI":
- A witty saying proves nothing. VoltaireНе само.
Тия меса дето ги продават примоционално по 3 лв килото, което е практически невъзможно, тях например, месата, ги тъпчат с карагенани (виж в уики) и други естествени и изкуствени адитиви.
Българина масово е забравил, ако не го произвежда сам, какъв е вкуса на месото.
Бирата ни е съставена от екстакти и спирт - за справка пийте наливна бира в Германия, Чехия и назапад оттам и ще разберете какъв е вкуса на бирата, че и него сме го забравили.
Хлеба... Боже, това в найлоните дето го продават е с вкуса на споменатата опаковка, това не е хляб?
...
Като заключение - българите (и тук съм готов да се подпиша) ядат най-лошата кухня на земята в момента (може би в Африка има места където е по-зле, не знам).
И си траят, че и децата им защото с това са откърмени привикнаха и дори не знаят. Докато не прекрачат границата.
pariah
Рейтинг: 976 ВеселоДо коментар [#5] от "appen13":
- A witty saying proves nothing. VoltaireNo jo, paneee
kuku032
Рейтинг: 696 НеутралноДо коментар [#7] от "Г.":
Че дори и плодовете и зеленчуците са изкуствени. Нарязани картоф и ябълка, оставени за няколко часа , не потъмняват.
ARRI
Рейтинг: 1441 НеутралноДо коментар [#7] от "Г.":
Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!В момента и по време на социалиазма, българинът промени почти изцяло здравословният си начин на хранене. По време на социализма са въвели нездравословни храни като слънчогледово олио, бял хляб с мая, пастюризирано мляко, рафинирана захар и др.
Голяма част от негативното мислене се поражда от вида храна, с която се храним. А когато масово хората се негативни, то се предава един на друг, дори и на тези, които се хранят правилно.
ARRI
Рейтинг: 1441 ВеселоДо коментар [#9] от "kuku032":
Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!Бабчето си правеше експерименти...оставяше отворена кофичка кисело мляко в хладилника и повече от три седмици то не покиселяваше......Също и сиренето......нито пожълтява, нито се размерисва на кофти.......Ей тва ядем......
pariah
Рейтинг: 976 НеутралноДо коментар [#10] от "ARRI":
- A witty saying proves nothing. VoltaireДо коментар [#9] от "kuku032":
Лошото е, че едно време поне нямаше толкова химия и щем - не щем, ядяхме сравнително чиста храна, вредна или не.
Сега вече такава практически няма, освен, пак казвам, ако не е от домашно стопанство.
И хората се връщат обратно към консервите, колкото и да излежда анахронистично.
Аз например се считам за модерен човек и презирах бурканите, но сега къде що докопам нещо домашно ставам нахален
appen13
Рейтинг: 1097 ВеселоДо коментар [#12] от "Г.":
„Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“+++++++++++++++, всички сме така...
jarok
Рейтинг: 237 Неутралноcheshkata kuhnja ja obichate a CEZ ne, kak taka?
shumkar
Рейтинг: 696 НеутралноМалко знам за чешката кухня, не бих казал, че умирам за кнедли. но колбасите, наденичките и бирата им са фантастични. И желанието на чехите да ти поднесат добре подготвена храна, а не да те счита за абориген!
Чехите са европейци, и желаят да са такива. Ето те са потърсили контакт с "Michelin", и са били включени в престижния им гид.
Случайно гледах едно филмче с Валери Нешев по Fiesta.tv "Полуостровът на съкровищата". За съжаление не зная къде работи този човек, но наистина този човек ме зарадва! Един от малкото български кулинари, който прави успешни опити на базата на типично български продукти (крокмач, или катък) да направи висша кулинария. Като за всяко свое творение препоръчваше точно определено вино, разбира се българско. Това което ми хареса при него не бе някаква носталгия по безвъзратно отминали времена, а опора миналото в търсене на идентичност, за разнообразие в многообразието.
Точно това са направили чехите - техните 2 ресторанта са първите от Източна Европа влезли в този престижен справочник. Нормално, чехите се считат за европейци, и работят усилено в тази посока.