Руските туристи в Гърция харчат с 20% повече от останалите

Руските туристи в Гърция харчат с 20% повече от останалите

© Associated PressРуските туристи в Гърция харчат с 20% повече, отколкото представителите на други държави, съобщи председателят на Гръцкия хотелски съюз Георгиос Цакирис, цитиран от grreporter.info. 


От началото на икономическата криза броят на туристите от традиционните за Гърция пазари като Германия, Великобритания и Франция, намалява. Затова Гърция иска да увеличи популярността си между руските туристи, които се оказват едни от най-търсените клиенти в хотелския бизнес, се казва в публикацията.


"Въпреки увеличаването на туристите от Русия не мога да кажа, че това ни спаси през 2012 г.", коментира Цакирис. Той подчерта, че този пазар има много голям потенциал и може да се развива допълнително.


Миналата година Гърция е привлякла 30% повече руски туристи в сравнение с 2011 г., информира изданието без да посочва броя им.  За да продължи увеличаването на туристическия поток от Русия и през тази година, през февруари гръцките хотелиери организират гръцко-руски форум, на който ще представят най-силните страни на местната туристическа индустрия.  Възстановяването на потока от европейски туристи обаче остава главен приоритет. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK