Безплатните туристически обиколки на Варна са възобновени

Безплатните туристически обиколки на Варна са възобновени

© Надежда Чипева, КапиталДнес бяха възобновени безплатните пешеходни обиколки на град Варна на английски език­ "Free Varna Tour". Проектът се провежда за втора поредна година, информира сдружението "Фрий
София Тур", което провежда същите безплатни пешеходни обиколки в София и Пловдив.


Откриването на сезона днес е започнало с разходка за децата, лишени от родителски грижа, от дома в с. Бързица, Провадия.


Обиколките ще продължат до 13 октомври. Те се провеждат  два пъти дневно ­ от 11:00 и 18:00, а началната точка е катедралният храм "Успение Богородично". Не е обходима предварителна резервация.
Миналото лято доброволците от Free Varna Tour са обслужили над 1500 англоговорящи гости от
САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Испания, Чили, Бразилия, Япония, Китай, Южна Африка и много други държави. Варненци също се присъединяват към туровете.


За обиколките няма изключения - те се провеждат и на национални празници, и ако времето е лошо или гостът  е само един.


Досега екипът на сдружението "Фрий София Тур" е развел над 27 000 гости от над 125 държави по целия свят.


"Free Varna Tour" се осъществява с подкрепата на общината  и в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на култура 2019.


През зимата също има обиколки, но сa с предварителна заявка. Тази година туровете ще бъдат ежедневно до 13 октомври

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK