Рекламни кампании ще привличат британски и френски туристи в България

Британците и французите ще бъдат канени на гурме и винен туризъм в България.

© Анелия Николова

Британците и французите ще бъдат канени на гурме и винен туризъм в България.Рекламни кампании ще привличат британски и френски туристи в България. Двете държави са новите, в които Министерството на икономиката планира да започне реклама условията за почивка в България, съобщи "Капитал Daily".


Тепърва предстои да бъдат избрани рекламните агенции, така че до есента рекламата на тези два пазара да стане факт.  Сред планираните дейности са дигитален маркетинг, външна реклама, връзки с обществеността.


В двете държави ще се представят възможностите за културен, винен и гурме туризъм, а във Великобритания - и за ски почивки.
През тази година в националния бюджет са предвидени 18 млн. лв. за реклама на българския туризъм зад граница.


В по-напреднала фаза са други шест кампании - в Германия, Румъния, Русия, Украйна, Полша и Швеция, а първите реклами се завъртат още от идния месец. Финансирането е от европейската програма "Регионално развитие" и е с прогнозна стойност от 6 млн. лв. без ДДС. Рекламните кампании в Германия, Полша и Швеция ще се провеждат от компанията "Медиа планинг груп", която спечели обществената поръчка с цена от 2.65 млн. лв. без ДДС. В Румъния, където основните дейности са планирани в периода април-юни, рекламата ще се организира от дружеството "Зенит адвъртайзинг енд пъблишинг", което е предложило цена от 489 хил. лв. без ДДС.


В регистъра на обществените поръчки няма публикувани данни за изпълнителите на кампаниите в Русия и Украйна, но според неофициална информация на "Капитал Daily" класирането вече е извършено и кампаниите ще се провеждат от дружествата "Реформа" и "Аргент". В шестте държави се предвиждат различни дейности, включително тв, радио-, интернет и печатна реклама, поставяне на билбордове, организиране на посещения на журналисти в България, конферентни срещи между български и чуждестранни фирми, пресконференции и др.


През тази година България е запланувала да участва и в около 50 международни туристически изложения, като сред най-големите са ITB в Берлин и MITT и Intourmarket в Москва, които предстоят през март.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK