Спадът на туристи от Русия и Украйна се компенсира с увеличение от други пазари

Спадът на туристи от Русия и Украйна се компенсира с увеличение от други пазари

© http://www.wtmlondon.comСпадът на туристи от Русия и Украйна това лято се компенсира с увеличение от други пазари, а намалението на британските туристи се очаква да бъде компенсирано през зимния сезон, когато те предпочитат да идват в България. 


Това е коментирал зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев при откриването на българския щанд на 35-тото Световно туристическо изложение в Лондон. 


Ботев цитира данни, според които до края на септември увеличението на чуждестранните туристи е с 6.5% до 6.25 млн. души. Приходите към 30 август възлизат на 2.35 млрд. евро или с 4.1% повече, отколкото преди година. По думите му от 10-те първи дестинации за България намаление има само при три, а при останалите седем - увеличение. Спадът на британските туристи е с 4.3%, на руските - с 2.9%, на украинските - с 9.6%. 
Увеличение има на тези пазари, където България е положила усилия да се рекламира, особено като дестинация за културно-исторически и балнео туризъм, смята Ботев. Така например броят на австрийските туристи е нараснал с 40% до 153 хил. души, на швейцарските - с 33.5% до 25 хил. души, на турските - с 61% до 320 хил. 


На форума в Лондон, който е най-големият за туристическата индустрия в света, България се представя на щанд от 295 кв. м под мотото "Bulgaria -A discovery to share", информира пресцентърът. Участниците са 48 според сайта на изложението, между които 35 фирми, а също общини и организации. България ще привлича посетители на щанда си в Лондон с дърворезбарско ателие, дегустация на вина, а в последния ден - с изпълнения на фолклорен състав.  

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK