Борисов уволни втори зам.-министър на туризма

Надя Маринова, снимката е от сайта на Министерството на туризма.

Надя Маринова, снимката е от сайта на Министерството на туризма.Премиерът Бойко Борисов освободи по своя преценка от длъжност заместник-министъра на туризма Надя Маринова, съобщи пресцентърът на Министерския съвет. Заповедта на министър-председателя е издадена днес.


Маринова остана на поста само пет месеца след като го пое от Бранимир Ботев - кадър от кабинета "Орешарски", освободен през февруари. 


При назначаването й Маринова беше представена като магистър по икономика от университета Braunschweig, Германия, с магистърски степени и от Техническия университет и от Университета за национално и световно стопанство в София. Защитила е степен "доктор" в Нов български университет и пред БАН (Висшата атестационна комисия). В справката за нея се казваше, че има 18-годишен академичен опит в Нов български университет и е участвала в проекти за развитие на интегриран туризъм, по въпросите на младежта и екологията.


В съобщението за решението на Борисов не са посочени мотиви, но по-късно през деня пред медии той съобщи, че причината е, че Маринова е била засечена да спи в нетрезво състояние в нощен бар. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK