TUI очаква 35% ръст на чартърите до България идното лято

TUI очаква 35% ръст на чартърите до България идното лято

© Надежда Чипева, КапиталОчаква се 35% увеличение на чартърните полети за сезон Лято 2016 г. от страни, в които оперира ТUI - Централна Европа (Германия, Австрия, Полша и Швейцария). Това се разбра от срещите на министъра на туризма Николина Ангелкова с ръководството на един от най-големите туроператори в света, съобщиха от Министерството на туризма.


В рамките на днешния ден тя разговаря с Оливър Дюрщук, главен изпълнителен директор на ТUI - Германия, Флориан Флайшер, директор "Продукция и търговия", Елке Янсен, референт "Управление на качеството", и Сийм Хартенек, референт "Хотелски концепции".


Според разчетите на туроператора туристите от тези пазари ще нараснат близо два пъти през следващия летен сезон, като от 80 хил. ще достигнат около 130 хил. души. Вече се водят предварителни разговори и с групата на TUI за Великобритания, Холандия, Белгия и скандинавските държави, откъдето също се очаква увеличение на полетите.
"За нас е много важно да сме в постоянен контакт с големите туроператори. Провела съм редица срещи с туристическия бранш и всички те вече се подготвят за сезон Лято‘2016 г., като могат да предложат много добри и конкурентни условия", каза министър Ангелкова, цитирана от пресцентъра си. По думите й държавата също работи за сезон 2016 г., а ключово място в маркетинговата стратегия на страната за следващата година заема партньорството с големи туроператори.


От ръководството на TUI са посочили, че очакват усилие от българския бранш в посока повишаване на качеството на туристическия продукт, най-вече като обслужване и качество на храните, които се предлагат.


Наличната материална база се оценява като задоволителна и конкурентна на международния туристически пазар.


Министър Ангелкова информира, че вече се работи за справяне с един от основните проблеми в сектора, свързан с кадровото обезпечаване, като предстои и създаването на междуведомствен съвет, който да предложи дългосрочни мерки за преодоляването му.


Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите подготвя законови промени, които да завишат контролните му функции, за да се повиши качеството на туристическия продукт. "Като цяло тенденцията е за намаляване на нарушенията на туристическия бизнес, което показва, че той е амбициран да предлага качествени услуги", подчертала Николина Ангелкова.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK