България се представя на туристическа борса в Москва с руския комплекс "Камчия"

Николина Ангелкова

© Надежда Чипева, Капитал

Николина АнгелковаС щанд от 104 кв. м България се представя на XI международно туристическо изложение "Интурмаркет" в Москва. Форумът започва днес и ще продължи до 22 март.


На щанда, организиран от Министерството на туризма, ще бъде представен комплексът "Камчия", който е собственост на Москва, и общините Несебър и Каварна, информира министерството. Предвидени са дегустации на български вина и фолклорни изпълнения. За посетителите ще има демонстрация на техники по иконопис, килимарство и изработване на шевици, допълва пресцентърът на българското ведомство.


Предвижда се и представяне на възможностите за туризъм в България, в което ще участва министър Николина Ангелкова. Тя ще има среща с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, както и с изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите на Русия Майя Ломидзе и с представители на руски области и региони.


През 2015 г. в изложението участваха 1 450 компании от 138 страни. От сайта на организаторите се вижда, че през тази присъствието ще е по-скромно - 23 държави, включително домакините.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK