Българската и Руската църква ще организират поклоннически пътувания

Българската и Руската църква ще организират поклоннически пътувания

© Министерство на туризмаЩе бъдат разработени маршрути за поклоннически туризъм на територията на България, които да бъдат популяризирани пред руските туристи. За това се разбраха днес зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева и Богородският епископ Антоний, викарий на Руския патриарх, ръководител на Управлението на задграничните учреждения при Московската патриаршия и на Поклонническия център към нея, и Неврокопският митрополит Серафим.


Това съобщи пресслужбата на българското министерство като изтъкна, че това е първа подобна среща в такъв формат и е ясен знак за желанието на двете страни да активизират тези контакти между тях.


България е много интересна дестинация за поклоннически туризъм за руснаците и можем да увеличим туристопотока и престоя им, ако обединим усилия за популяризиране на тези възможности", е казала зам.-министър Георгиева. Според цитирани от нея данни 71% от руските граждани идват в България за морска почивка и основната цел на министерството е да се популяризират и други възможности. Според нея в дългосрочен план може да се работи и за създаване на смесени маршрути със съседните балкански държави, които също посрещат много руски туристи за поклоннически туризъм, кавито са Гърция и Сърбия.
Интерес би представлявало и комбинирането на този вид туризъм с морска или зимна ваканция, според участниците в срещата.


Целта ни е да направим конкретни стъпки за активизиране на поклонническия туризъм между България и Русия, посочи епископ Антноний. Според него България е интересна туристическа дестинация не само за местното население на Руската федерация, но и за нейните граждани, които живеят в чужбина. Имаме повече от 900 енории в целия свят и е важно да обърнем внимание и на тях. България не е достатъчно позната и ние правим с тази среща стъпка за популяризирането й, допълни той.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK