Определен е новият концесионер на плаж "Равда - Олимпийски надежди"

Определен е новият концесионер на плаж "Равда - Олимпийски надежди"

© Капитал"Джедар" ЕООД е новият концесионер на плаж "Равда - Олимпийски надежди", община Несебър, област Бургас, за следващите 20 години, съобщи правителствената информационна служба. Дружеството, което е регистрирано в София през януари тази година, е избрано след проведена открита процедура. Министърът на туризма има месец да сключи договора.


Концесионерът се задължава за целия срок на договора да предоставя за ползване чадър и шезлонг за по 8 лв. с ДДС. Размерът на концесионното възнаграждение за първата година е 42 601.85 лв. без ДДС. Инвестициите за обезопасяване на морския плаж и прилежащата акватория за срока на концесията са в размер на 226 656 лв. с ДДС.


Търсят се концесионери за "Шкорпиловци" и "Делфин"


Също днес правителството откри процедури за възлагане на концесия за морските плажове "Шкорпиловци - централен" и "Делфин". Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.
Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесиите да е по 20 години.


Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морския плаж "Шкорпиловци - централен" е 24 923.99 лева без ДДС, а за "Делфин" - 26 071.25 лева без ДДС. На двата плажа задължително трябва да има спасители, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK