Българските туристи в чужбина през май са колкото чуждите в България

Българските туристи в чужбина през май са колкото чуждите в България

© Цветелина Белутова, КапиталБългарите, пътували на екскурзия или почивка в чужбина през май, са приблизително колкото и чужденците, посетили със същата цел България, съответно 263 хил. и 267 хил. души. Това се вижда от данните на Националния статистически институт за пътуванията през месеца с най-много празнични дни в страната, през който вече не действаха и ковид-ограниченията.


За българските туристи най-привлекателни са били Гърция, Турция и Румъния. Най-много чужденци са почивали в България през май от Румъния, Гърция и Великобритания. Около 29 хил. са туристите от Украйна - това са хора, които на границата са обявили, че това е целта на пътуването им до България.


Вижте в графиката статистическите данни за изхозящия и входящия туризъм. Включени са държавите, изпратили в България/приели от България по над 10 хил. туристи.


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK