Think Tank група ще изгражда предприемаческа среда в науката

Към оригинална публикация >

Създаването на клуб Предприемачи в науката анонсира при връчването на наградите на фондация Карол Знание за 2019 г. учредителят Станимир Каролев.

„Бихме искали, срещайки предприемачите и хората от науката, срещайки на едно място куража и копнежа, да продължим със създаването на една неинституционална общност, която да наречем клуб Предприемачи в науката.“

В тази своеобразна Think Tank група ще бъдат въвлечени участниците в проектите на фондация Карол Знание. Идеята е да се дискутират и инициират конкретни идеи и проекти за развитие на предприемаческо мислене в академичните и научните среди. Учените ще споделят знания, опит, добри практики, контакти, информация, ще бъдат ментори и домакини на срещи и дискусии, ще подкрепят новите участници в проектите, за да се изгражда и развива среда на предприемачи в науката.

Наградата Предприемач в науката в размер на 30 000 лв. и докторантска стипендия в размер на 8 000 лв. бяха връчени на 23 януари от учредителя на фондация Карол Знание Станимир Каролев. На първия рожден ден на фондацията за седми път беше връчена стипендията и за първи път наградата за бизнес проект на млад учен.

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK