Изследовател на динозаври спечели стипендията на фондация Карол Знание

Към оригинална публикация >

Редовен докторант към Национален природонаучен музей при БАН е носителят на докторантската стипендия на фондация Карол Знание за 2020 г. Това реши журито на конкурса, след като изслуша петима финалисти.

Владимир Георгиев е палеохистолог и палеохудожник. Основен успех на работата му е установяването на третата находка от нептичи динозавър в България. Този резултат мотивира екипа на Националния природонаучен музей и през 2017 г. е открито динозавърско находище край град Трън, което по предварителни данни може да се окаже едно от най-значимите в Европа от това време.

Победителят в конкурса е и художник на корицата на българското издание на книгата „Възход и падение на динозаврите” от  Стийв Брусати, спечелил Goodreads Choice Awards 2018 в категория Best Science & Technology.

Списание “Българска наука” предоставя на победителя в конкурса за докторантска стипендия безплатен абонамент и го кани да стане автор на авторитетното електронно издание.

Още по темата вижте тук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK