Третото издание на Предприемачи в науката ще е онлайн

Към оригинална публикация >

Третото издание на Предприемачи в науката ще е онлайн 

Фондация Карол Знание обяви, че е отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката, което ще се проведе онлайн от 23 септември до 2 декември. В средата на декември ще бъде конкурсът Предприемач в науката с награда в размер на 30 000 лв.

Обучението е безплатно и практически ориентирано. Насочено е към докторанти последна година и учени, защитили докторска степен през последните пет години в областите:

  • Инженерни науки
  • Нови материали
  • Нови технологии

Единственото по рода си обучение привлича предприемачи-учени за лектори и ментори, които са и част от журито в конкурса.

Онлайн форматът би позволил в програмата да се включат докторанти и учени извън София, коментира пред БГ Наука изп. директор на фондация Карол Знание Милена Петкова. Тя добави, че тази година ще има нови теми, нови лектори и нови ментори.

Фондация Карол Знание подкрепя млади български учени с проекти в приложната науката. Програмата Предприемачи в науката е разработена за развитие на умения, които са ключови за реализацията на научни проекти. В конкурса участниците се състезават за финансиране като представят бизнес концепции на базата на научната си работа.

До този момент са подкрепени три проекта – „Механично електронно контролирано хапче“ на докторант от Медицински университет – София, изграждане на екологична батерия магнезий-въздух Oxymet на главен асистент в Института по Електрохимия и Енергийни Системи при БАН и Експериментално конструкторско бюро „Фотоника“ на докторант от Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Списание БГ Наука е медиен партньор на проекта и освен, че отразява програмата, представя учените-предприемачи.

Още за проекта и как да кандидатствате вижте тук. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK