100 нови дървета засадиха в Благоевград

Към оригинална публикация >

Десетки фиданки бяха засадени днес при доброволческа акция в Благоевград, предаде БГНЕС.

В благородната инициатива се включиха и студенти от ЮЗУ и АУБ, нови дървета бяха засадени както в промишлената зона на областния град, така и в кварталите му Струмско и Еленово.

„Акцията ни е за всички нас, да си оправим въздуха, нямаме свръх амбиции, просто искаме да заменим счупените и изсъхнали дръвчета с нови“, каза Добрин Балтов.

100-те броя фиданки са осигурени от ЮЗДП, те са от разсадника в гр. Белово. Доставени са от общинската фирма „Биострой“, а мястото на засаждане е маркирано с колчета от общината.

„Фиданките са от видовете „американски ясен“, „златен дъжд“ и „див кестен“, фиданките са големи, идеята е да си облагородим и обновим града, добави Балтов.

Засаждането на фиданките бе в района на автогарата в Благоевград, поликлиниката, както и около жп-прелеза в Старо Струмско.

Доброволците се организираха за акцията в социалните мрежи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK