Увеличават цените за автобусни билети в района на Разлог-Банско-Гоце Делчев

Към оригинална публикация >

Заради намалелия пътникопоток цените на билетите на междуградския транспорт в района на Разлог-Банско-Гоце Делчев са с нови по-високи цени. Една от фирмите обяви принудителна индексация със 100% и така пътуващите от Банско до Разлог или обратно вече заплащат 2 лева в едната посока вместо досегашните 1 лев, съобщи БНР.

Заради краткото разстояние няма информация за възможност да намаление за ученици и студенти.

В разгара на зимния сезон, когато много хора от Разлог работят в съседния курорт Банско в туристически обекти, това увеличение неминуемо ще се отрази, особено на тези, които пътуват всеки ден и нямат осигурен служебен превоз.

Собственици на транспортни фирми информират, че причината е не само драстичният и редовен скок на горивата от последния месец, но и значително намалелият пътникопоток.

“Бихме могли донякъде да устоим на скока на горивата, ако имаше повече пътници, но при положение че бусове и автобуси возят на 1/3 от капацитета си, това е неизбежно”, коментират от бранша.

Увеличени са и цените на билетите от Гоце Делчев до Благоевград – от 10 на 12 лева, от Гоце Делчев до София – от 18 на 20 лв. Индексация се очаква и за пътуващите по направление Разлог-Благоевград-София.

Една, или две са фирмите, които засега не са увеличили билетите, но предстои и те да оскъпят превоза си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK