Въвеждат се локални мерки срещу COVID-19 в страната

Към оригинална публикация >

Заради ръста на заболели с ковид в Средец и Сунгурларе е въведено частично затварянe. Врати затварят социалните центрове, пенсионерките клубове и детските градини. В Сунгурларе са изправени и пред здравна криза – няма лекари, които да лекуват болните, а пациентите са нараснали двойно.

Днес Областният съвет по здравеопазване на Бургас ще заседава, за да реши дали да затворят училищата в най-засегнатите райони.

В общините Габрово и Трявна учениците от 5-и до 12-и клас преминават на ротационен принцип на обучение.В най-голямото учебно заведение в община Карлово децата от 5-и до 12-и клас преминават към онлайн обучение за 7 дни.Причината – болните с ковид преподаватели са много и не може да се осъществява присъствено обучение.

В Благоевградска област, която е с най-висока заболеваемост от коронавирус в страната, от понеделник всички ученици преминават към онлайн обучение за 7 дни.Въвежда се и вечерен час – след 20 часа учениците не могат да излизат навън без придружител./БНТ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK