Бойко Рашков: Предстоят структурни промени в МВР

Към оригинална публикация >

Предстоят структурни и функционални промени в Министерството на вътрешните работи. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков, по време на заседанието на Комисията по вътрешни работи в Народното събрание.

“Структурата на министерството е твърде тежка и включва звена, които нямат полицейски функции. Такова звено е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Друг пример е МВР-болницата“, каза Бойко Рашков, цитиран от БНР.

Има различни виждания за това дали пожарната да остане към МВР или да бъде обособена в самостоятелна агенция. Възможно МВР-болница да премине към Министерството на здравеопазването, съобщи министърът и подчерта, че решението ще бъде взето след дискусия и гласуване в Парламента.

Ще бъде направен анализ на натовареността на различните областни дирекции в страната. Там, където е необходимо, ще бъдат прехвърлени служители, съобщи още министърът. Той даде пример с РПУ-Шабла, което натовареността на служителите не била голяма, особено в зимните месеци.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK