Георги Касчиев обвини кабинета в корупция

Отстраненият директор на Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели (КИАЕМЦ) Георги Касчиев обвини на специална пресконференция вчера правителството, че е уволнен, защото е бил неудобен на някои негови представители. Решението за уволнението на Георги Касчиев беше взето в четвъртък след представяне на доклад от министър Чачев, на който КИАЕМЦ е подчинен.

Според Касчиев вина за влошаващото се функциониране на комитета след 2000 г. има засилилото се влияние на ядреното лоби ."Типичен пример за политически лобист е господин Чачев, който направи Главболгарстрой основен изпълнител на поръчки в АЕЦ. От общо 700 млн. лева бюджетът за ремонти и доставки на АЕЦ "Козлодуй" е 200 млн. лева", съобщи бившият директор на КИАЕМЦ. Касчиев причисли Евгени Чачев към политическите ядрени лобисти, които назначават свои хора за изпълнение на поръчки в АЕЦ или очакват да получат пари от централата за своите предизборни кампании.

"Истинската причина за моето уволнение е, че не пожелах да освободя по политически причини Георги Дичев, началникът на регионалната инспекция на КИАМЕЦ, въпреки натиска, който оказа върху мен бившият главен секретар на МВР Божидар Попов", каза Касчиев.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK