Пейчо Пеев: Не искам да работя с човек като главния прокурор

Господин Пеев какъв е спорът ви с прокуратурата?

Спорът е за прекратен трудов договор, за който прокуратурата твърди, че е по взаимно съгласие. Аз никога не съм подавал молба за напускане. ВКП използва стар мой проект за молба за напускане. Тя беше написана след смъртта на прокурора Николай Джамбов. Аз бях много разстроен след самоубийството му и бях решил, че не искам да работя с хора като Никола Филчев. Скоро след това реших, че за да излезе истината на бял свят трябва да остана в тази институция и да говоря пред хората.


Ако спечелите делото, бихте ли се върнали на работа?

Аз търся възстановяване, но за мен това е възстановяване на истината. Искрено се съмнявам, че бих се върнал на работа в прокуратурата. Особено след като виждам кои са хората, които останаха да работят там. Не и в сегашното положение, не и с този главен прокурор.

Как тогава става така, че прокуратурата представя на процеса Ваша молба за напускане?

Кабинентът ми бе запечатан и му бе направен неправомерен обиск. Тогава именно е иззет проектът ми за такава молба. Лично началникът на инспектората на Никола Филчев Спартак Дочев е запечатал кабинета ми. На 15 май, когато се опитах да отключа кабинета си, имаше многобройни свидетели, че патронът на бравата беше сменен. Едва след 10 дни ми беше даден достъп до личните ми вещи. Те бяха пакетирани в кашони и ми беше обяснено,че в кабинета се прави ремонт.

Какво е мнението Ви за изявленията на прокурора Николай Колев?

Интервюто на Николай Колев е показателно за отношенията вътре в прокуратурата. След като дясната ръка на главния прокурор изведнъж влиза в такъв остър конфликт с него, можете да си представите какво става там.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах