НЕК отваря работни места за длъжниците си

Държавната агенция по енергетика и енергийни ресурси планира от лятото да открие работни места за длъжниците си. Оттогава ще стартира програма за временна заетост на хора, които имат задължения към енергийните дружества.

"Проектът ще се координира от Министерството на социалните грижи съвместно с областната управа на столицата и "Електроразпределение - столично", каза областният управител на София Васил Маринчев след среща със съвета на директорите на дружеството и председателя на Агенцията по енергетика Иван Шиляшки. Ще бъдат ангажирани 228 души от един до три месеца в поставянето на кабели. За миналата година събираемостта на дружеството е около 90%. Най-големите длъжници са в ромските квартали и частни фирми. "Изпратихме 39 000 заповеди за прекъсване на тока заради неплатени сметки", каза изпълнителният директор на "Електроразпределение - София" Георги Миков.

Девет милиона лева е инвестиционната програма на "Електроразпределение - столично" ЕАД за тази година, като 65% е собственият капитал, а 35% ще бъдат събрани от инвеститори. Двеста хиляди лева се очаква да бъдат усвоени в пилотен проект за дистанционно управление за електромери. По този начин електромерите ще бъде отчитани от съответния клон и ще могат да бъдат спирани при неплащане. Програмата стартира в пет нетоплофицирани блока в столицата - 2 в жк "Люлин", 2 в жк "Красно село" и 1 в жк "Младост" с общо 525 абонати. Вече има заявен интерес от фирми, които желаят да монтиран уредите.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK