"Нефтохимик" и "ЛУКойл" шашнаха бургаската полиция

Спорът между ПФК "Нефтохимик" АД и "Лукойл Нефтохим Бургас" АД около общежитието в бургаския комплекс "Лазур" се разгоря в четвъртък с пълна сила и доби нови измерения. В обедните часове апелативният прокурор на Бургас - Танев подписа документ, с който отмени двете постановления на Районната и на Окръжната прокуратура, установявайки първоначалното фактическо положение.

По този начин футболният клуб си осигури достъп и влезе във владение на запечатаните стаи, перално помещение и стол.

Освен това се настоява и за съставяне на предупредителен протокол на изпълнителния директор на "Лукойл" Владимир Ракитский с оглед предотвратяване на бъдещи самоуправни действия. Въпреки това служители на охранителната фирма "ЛУКОМА" поставиха свои хора пред помещенията в общежитието и не допуснаха хора на клуба.


Наложи се намесата на служители от Пето РПУ-Бургас. Пристигнаха и специални части за борба с масовите безредици. В шах бяха поставени бургаската полиция и прокуратура, които се чудеха на поредния опит за самоуправство и престъпване на законите.

В 16.00 часа при опит да се качат на 4-ия етаж бяха блъскани и ритани адвокатите на ПФК "Нефтохимик" Керка Богоева, Пламен Киряков, както и координативният директор Божин Порточанов.

Адвокат Киряков се раздели със скъпия си часовник "Ролекс". Все пак до по-сериозен инцидент не се стигна, тъй като пристигна заповед от София и специалните части се оттеглиха. Юношите на клуба за пореден път не можаха да влязат в своите стаи. И тази нощ те ще спят в общежитията на ВХТИ в Бургас.

Развръзката се отложи за петък.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK