Николай Хайтов оглави най-лявата коалиция

"Политиката е мръсна работа, но повече не мога да търпя разрухата и реших да вляза в нея". С тези думи писателят Николай Хайтов обясни при посещението си в Хасково вчера защо се е съгласил да поеме ръководството на най-лявата засега коалиция "Народно патриотичен съюз Отечество и Българска левица". В нейните редици са ПК "Екогласност", Зелената партия, Патриотичен кръг "Зора", БЗНС "Александър Стамболийски", "Маркистка платформа", БКП "Георги Димитров".

След изборите ще настояваме БСП да промени отношението си по приоритетни за страната въпроси, заяви друг шеф на лявата коалиция Александър Каракачанов от Зелената партия, който придружаваше Хайтов. Зам.-председателят на ПК "Екогласност" Емил Георгиев пък обави, че десетки низови организации на социалистите от Димитровградска и Симеоновградска община са преминали към новата лява коалиция. Процесът се оформя като тенденция за цялата страна, смята Георгиев - прогресивните симпатизанти на БСП не можели да приемат външнополитическите послания на своето ръководство за курс към НАТО, както и съгласието им с приватизацията и прехвърлянето на икономиката върху пазарни релси.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK