БЗНС-НС номинира 93-ма за листите на ОДС

Управителният съвет на БЗНС-НС утвърди 93-ма кандидат-депутати, издигнати от областните настоятелства на партията. Коалицията Народен съюз ще има поне един кандидат във всяка от листите на ОДС, припомни главният секретар на земеделската организация Анастасия Мозер. БЗНС държи да излъчи кандидати от името на Народен съюз в 11 от областите - София, Пловдив, Варна, Плевен, Ловеч, Бургас, Монтана, Стара Загора, Ямбол, Русе и Добрич. Номинациите за листите там са вече известни.

За трите избирателни райони в София са издигнати 17 кандидатури. Секретарят на Постоянното присъствие Моньо Христов цитира само имената на Рачо Цветков, Райко Бенев и зам.-министъра на земеделието Георги Каркъмов. До 9 май земеделските настоятелства заедно със структурите на СДС на местно равнище ще изготвят общи предложения за задните места в листи. Окончателната подредба ще бъде уточнена с коалиционните партньори най-късно до 17 май, когато изтича срокът за регистрацията им в Районите избирателни комисии.

Лидерът на БЗНС-оранжев доц. Стоян Чакъров и двама негови съмишленици бяха избрани за членове на УС на БЗНС на заседанието му в събота. БЗНС-оранжев обяви през март вливането си в структурите на БЗНС-НС, без да настояват за свои хора в листите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK