Иван Станчов подкрепи ОДС

Предизборната кампания във Варна започна с поредната изненада за Национално движение "Симеон II". Иван Станчов, дългогодишен приятел на царя и почетен гражданин на Варна, присъства на първия предизборен концерт на ОДС, с което изрази подкрепата си за управляващата коалиция в родния си град. Бившият външен министър е една от най-уважаваните личности във Варна, където чрез фондация "Карин дом" се грижи за децата с психически и физически увреждания. Станчов не е активно политическа фигура в града, но се ползва с авторитет сред жителите му като един от доайените на демокрацията. Изненадата от факта, че след продължително мълчание Станчов подкрепи коалицията ОДС и водача на листата й във Варна Надежда Михайлова идва от тесните му връзки не само с царското семейство, но и с основни фигури от предизборния щаб на НД "Симеон ІІ". Той има общ бизнес с отговорника за политическия маркетинг на царското движение Мирослав Севлиевски и с отговорника за финансирането на кампанията им Максим Димов. Тримата участват заедно в поредица компании, фондове и фирми - като "Маккап брокърс", "Маккап холдинг", "Нова България", "Станчов, Севлиевски и Ко" и др. В част от тях участва и Красен Кралев, собственик и управител на рекламната агенция "Мак адвъртайзинг", която правеше всички досегашни кампании на СДС във Варна.

Миналата седмица Иван Станчов обяви пред варненската преса , че ще даде подкрепата си за честните хора в местните листи, без да уточнява конкретна политическа сила. След като листата на НД "Симеон ІІ" беше регистрирана Станчов коментира като положителен факт включването в нея на Борислав Ралчев, пълномощникът на царското движение в града / посавен на второ място след икономиста от Лондон Николай Василев/, но със забележката, че "една птица пролет не прави".


Според запознати мнозина от най-известните представители на т.н. стара емиграция, които по вреето на комунизма поддържаха тесни връзки с царското семейство, са разочаровани от процесите около включването на Симеон ІІ в българската политика и преди всичко от личностите, които той посочи за кандидат-депутати.

"С глупостта си хора около царя му влияят пагубно", каза пред Медиапул хирургът д-р Александър Табаков, смятан за дясна ръка на друг известен със симпатиите си към царя бивш емигрант - проф. Александър Чирков.Според Табаков Симеон ІІ не е подбрал най-подходящите хора и в листите му има имена, за които не било ясно каква работа могат да свършат.

Самият проф. Чирков отказа да коментира каквото и да било в сегашната полиическа ситуация, заявявайки, че "не разбира правилата в тази държава".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK