Пуснат е нов участък от магистралата между Варна и Бургас

Областният управител на Варна проф. Николай Пантев откри в събота 8.6 км. обновения участък от магистрала "Черно море" от изхода на Варна в посока Бургас. Продължава работата по рехабилитация от новата отсечка до местността Харамията. След приключването на този ремонт ще завърши обновлението на магистралата. Отсечката от Харамията до Обзор беше завършен в края на май, а частта от Обзор до Бургас беше ремонтирана преди около две години. Общата стойност на варненската част на проекта е 3.3 милиона долара.

Строителството започна през март 1999 г. с главен изпълнител "Пътища и мостове" ЕООД. Положени са 50 хиляди тона асфалтобетон, а за износващия се горен пласт са използвани специални полироустойчиви фракции. 40 процента от нужните за ремонта средства се отпускат от фонд "Републиканска пътна мрежа", а 60 на сто са заем от Европейската банка за развитие.

Автомагистрала "Черно море" е част от трансевропейския транспортен коридор № 8 и обслужва транзитното и регионалното движение в посока Бургас.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK