Велислав Величков: МСДС беше подценен на изборите

МСДС беше подценен при участието си в кампанията за парламентарни избори от страна на СДС и централния изборен щаб, заяви пред журналисти председателят на младежката организация Велислав Величков след съботното редовно заседание на Националния съвет на МСДС.

Отчитаме като свой пропуск факта, че недостатъчно настоявахме за неща, за които имахме добри идеи и те досега не са отчетени от ръководството на СДС, каза Величков.

Не се използваха в достатъчна степен ресурсите и възможностите, които младежката организация има за организирането на една по-специфична част от кампанията, ориентирана към младежкия и студентския електорат, допълни Величков.


Той оцени като грешка липсата на младежка кампания в рамките на общата кампания на ОДС. По думите му срещите със симпатизантите на СДС между 18 и 35-годишна възраст трябвало да имат по-различен стил и излагане на посланията.

Много малко представители на МСДС и млади хора въобще имаше в кандидат-депутатските листи на ОДС, каза Величков.

Според него на реално избираемо място е имало един човек и той е станал народен представител.

МСДС настоява за повече самостоятелност и свобода на действие в рамките на партията СДС. Според Величков повече права означава и повече отговорности. На някои места, като Харманли например, се даваха заповеди МСДС да не участва в кампанията и "да се занимава само с лепенето на плакати", заяви председателят на МСДС.

НС на МСДС е насрочил редовна национална отчетно-изборна конференция за 22 и 23 септември в НДК, София. Предвижда се там да бъде избран нов председател, секретар, ръководство.

Смятаме, че са наложителни промени в устава на МСДС, както и в устава на СДС, за да се осигури по-голяма самостоятелност на младежките организации и даването на повече права, каза Величков. Предложенията ще бъдат дадени на ръководството на СДС след гласуването им на конференцията през септември.

Предлагаме председателят на МСДС да е член на НИС на СДС, за да може да отстоява по-добре правата на младежката организация, подчерта Величков. На журналистически въпрос той отговори, че все още е рано да каже дали ще се кандидатира отново за председател на МСДС.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK