Екатерина Михайлова: Преизбирането на Стоянов е гаранция за поетия от България път

Председателят на СДС Екатерина Михайлова замина в петък привечер за Талин, където ще участва в Третата годишна конференция на десноцентристките партии от Централна и Източна Европа. Покана към синия лидер е отправил естонският президент Март Лаар.

Срещата е по инициатива на Републиканския институт на Съединените щати. В българката делегация са включени главният секретар на СДС Пламен Иванов и представител на републиканския институт в България.

Основни теми в срещата ще бъдат разширяването на Европейския съюз и НАТО, обясни пред журналисти Михайлова.Тя съобщи, че ще изнесе доклад в частта за ЕС. Ще говоря за политическата обстановка в България, за парламентарните избори и за предстоящите президентски избори, за нашите виждания за развитието на


България оттук нататък в ролята ни на опозиция, добави Екатерина Михайлова.

Не е никакъв проблем да получим подкрепа за президентските избори, смята председателят на СДС. По думите й всички, които ще участват на този форум, добре познават Петър Стоянов. Убедена съм, че всички те виждат в преизбирането на Стоянов гаранция за пътя, който България е поела, каза в заключение Михайлова.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK