Директор на агенция подава оставка

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева обяви в четвъртък, че подава оставка.

"Страхувам се, че ако не напусна поста, всички негативи ще се струпат върху агенцията и дори може да бъде променен статутът й, за да бъда отстранена на всяка цена", заяви Жечева. Тя твърди, че министърът на труда и социалната политика Лидия Шулева е поискала от нея да напусне ведомството заради финансови нарушения.


В момента държавната агенция ползва офис на бул. "Витоша" от 1000 кв. м, за който плаща около 36 000 лева наем на месец. Ведомството е предплатило 245 000 лева за наем до края на тази година. Други 238 000 лв. са използвани за закупуване на офистехника. Собственик на офиса е дружеството "Балкантурист", което бе приватизирано от "Мултигруп".

От социалното министерство коментират, че това е годишната издръжка на няколко социални дома. "Ние сме в тази сграда, защото дълго време никой не пое грижата да ни настани някъде" , отговори Жечева. "Имахме общо 11 оферти, но това предложение на "Балкантурист" беше най-изгодно. Наемодателят се съгласи сам да поеме ремонта, да направи заседателна зала и да предостави за временно ползване техника и мебели", обясни председателят на държавната агенция. "Имах две срещи с министър Шулева - на първия разговор аз сама предложих оставката си, но тя не я прие. Сега Шулева каза, че подаването на оставката ми ще улесни нейната работа", твърди Жечева.

Все още не са готови резултатите от проверката в агенцията, която беше извършена миналата седмица по нареждане на Шулева. От организацията за децата твърдят, че са предоставили цялата бюджетна документация, всички трудови договори на държавните служители, както и документи от проведените търгове за офис-оборудване и мебели.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK