МСДС няма да е "син комсомол"

Младежкият съюз на СДС избра новото си ръководство на двудневна конференция в края на миналата седмица. Председател стана Мирослав Боршош, първият му заместник е Стефан Фурнаджиев, а главен секретар - Виктория Василева. Новият председател определя себе си като консенсусна фигура и заедно с колегите си иска повече самостоятелност и участие в кадровата политика на партията. "Моето лоби са младите хора", отговори Боршош на въпрос как ще се отърси от определенията "човек на Надежда Михайлова" и "човек на Бакърджиев". Председателят обеща, че ще скъса с лобисткото мислене в МСДС, за да не се възпроизвежда фракционерството, разделящо възрастните седесари. "За нас не съществуват лобита, а лидери", уточни той.

Новият председател обеща реформи в организацията, които да изтрият етикета "син комсомол" от МСДС. Младите сини активисти искат да участват на всички нива при вземане на решения, в тази посока са и предложенията за промени в устава на СДС. Младежите декларираха волята си за радикални промени, за нови лица и отваряне на партийните структури.

Какви промени са необходими в устава и програмата на партията, дискутираха и общинските съвети на СДС в Бургаско преди насрочения за понеделник областен съвет на партията. "Длъжни сме да извадим истината - кой, къде и защо е сгрешил", заяви областният лидер в Бургас Васил Камберов. Преобладава настроението, че трябва да има промени в ръководството. На дневен ред е и въпросът с кои политически сили може да си сътрудничи СДС. Няма опасност от разцепление на партията заради опозиционната политика, смята още Камберов.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK