Общината и предприемачи правят бизнеспарк в София

Столичният кмет Стефан Софиянски и представители на Националното сдружение на малкия и среден бизнес (НСМСБ) са се договорили в София да бъде изграден бизнеспарк, подобен на този, които се строи жк "Младост". Това е станало по време на вчерашната среща в общината, на която са били набелязани възможности за съвместни дейности. Кметът е обещал общината да стане партньор на сдружението в осъществяване на проекта за изграждане на бизнеспарк на територията на районите "Надежда" и "Обеля". В съвместната инициатива сдружението ще участва с осигуряване на средства за изготвяне на проект, а общината се ангажира да осигури терен от 100 декара, които ще бъдат включени като апортна вноска в бъдещото съвместно дружество. Кметството поема като ангажимент и изграждането на комуникациите, надземната и подземната инфраструктура. Според председателя на НСМСБ Елеонора Алексова за осъществяване на проекта ще бъдат нужни около 2 години, като финансиране ще се търси и от предприсъединителни фондове на Европейския съюз.

Представителите на сдружението са поискали от кмета Софиянски общината и експерти на организацията да си сътрудничат при изготвянето на наредби на общината, които засягат бизнеса. Те са изразили надежда, че Общинска банка ще осигури кредитни линии за предприемачите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK