Задържаните от Ревизора камиони са на митницата в Горубляне

Пренасочените миналата седмица камиони от ГКПП-Кулата към Благоевград и след това към София, за което протестираха засегнатите фирми, са на паркинга на митническото бюро Горубляне, каза адвокат Таня Иванова.

Пълномощниците на фирмите са подготвили документи, които ще бъдат представени на началника на митническото бюро за започване на същинската митническа процедура, каза Иванова. По думите й, фирмите, които тя представлява, държат да се спази първоначалното направление към митническо бюро Илиянци, тъй като складовете на фирмите се намират там. В момента се подготвят молбите до началника на митническо бюро Горубляне за пренасочване на камионите към минтническо бюро Илиянци. Началникът на Илиянци трява да отговори дали е съгласен да приеме стоката за митническа обработка, или не, като и в двата случая трябва да се мотивира , коментира Таня Иванова.

От Агенция "Митници" съобщиха, че по-късно днес ще дадат информация по случая.

Преди няколко дни 16 камиона със стока бяха пренасочени от митница "Кулата" към тази в Благоевград и проверени. Според официалната информация общото в случая с проверяваните товари е силно занижената декларирана стойност на превозваните стоки - предимно компютърна техника, хладилници, фризери, дрехи, обувки. Според митнически служители в някои от случаите е установена разлика между декларираното и реалното тегло на товара близо три пъти.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK