Даниел Вълчев: НДСВ се преучредява като политическа партия

Няма юридически проблем около преучредяването на НДСВ, каза в предаването "Неделя 150" по БНР Даниел Вълчев от парламентарната група на движението.

Предстои преучредяването на НДСВ в партия по Закона за политическите партии и създаването на структури по места, с което да се изградят трите звена - правителство, парламентарно мнозинство и политическо ръководство.

Вълчев заяви, че няма юридически проблем около преучредяването на НДСВ. Въпросът е да се вземе политическо


решение, да се насрочи учредително събрание и да се предприемат юридическите стъпки за регистрацията на движението. Според него същността на партията ще е близка до европейските народни партии. Вълчев каза, че с ЕНП са водени разговори по-скоро за бъдещи намерения.

Даниел Вълчев каза, че една от възможностите за решаване на социалните проблеми е икономическият растеж. Парламентарната група на НДСВ смята, че правителството създава значително по-добър инвестиционен климат. Вълчев заяви, че приоритет на НДСВ е антикорупционното законодателство и призова всички политически сили да се обединят около въвеждането на нулева толерантност към корупцията, което ще осигури добър инвестиционен климат в страната. Според Вълчев законодателството, което се подготвя, се отнася до разпоредбите, които премахват условията за корупция.

Даниел Вълчев посочи, че приоритетно парламентът трябва да приеме законопроекти, свързани с присъединяването на България към ЕС, няколко законопроекта, свързани с икономическата обстановка в България, както и законопроект за класифицираната информация.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK