Иглика Станчева оглави Агенцията за малки и средни предприятия

На последното си заседание на 6-ти декември Министерският съвет е назначил Иглика Станчева за председател на Агенцията за малки и средни предприятия. Това съобщи вицепремиерът и министър на икономиката Николай Василев.

Правителственото решение за това назначение не бе огласявано до днес нито от дирекциите "Информация и връзки с обществеността" на Министерски съвет и Министерството на икономиката, нито от членове на кабинета. Решението беше включено с допълнителните точки в дневния ред на правителственото заседанието на 6 декември и, ако то не е обявено, то причината може да е техническа грешка, каза вицепремиерът.

Според информации, които днес не бяха оспорени от вицепремиера, Иглика Станчева е юрист. Тя е работела в Агенцията за приватизация и участвала в екипа за раздържавяване на авиокомпания "Балкан". След сключването на сделката между Агенцията за приватизация и Зееви Груп на 30 юни 1999 г. Станчева преминава да работи като сътрудник на назначените от Зееви мениджъри на "Балкан".

Кандидатурата на Станчева е била внесена от Министерството на икономиката, подкрепена от политическия кабинет във ведомството. За избор на председател на Агенцията за малки и средни предприятия не е обявяван конкурс, отговори вицепремиерът. Според него не е задължително назначаването на ръководителите на държавните агенции да става чрез конкурси. Не намерихме никаква причина Станчева да не бъде назначена, каза пред журналисти Василев.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK