Вицеадмирал Петров: ВМС се професионализират успешно

Като успешен и интензивен определи процеса на професионализация в българските Военноморски сили през 2001 г.

началникът на Главния щаб на флота вицеадмирал Петър Петров. Той смята, че не е имало изоставане и в армейската реформа.

На предновогодишна пресконференция той съобщи последните кадрови промени във ВМС и представи новите назначения.


Началник на Главно управление "Материално-техническо и медицинско осигуряване" в Генералния щаб на Българската армия става бригаден адмирал Нейко Атанасов - досегашен заместник-началник на Главния щаб на ВМС по ресурсите. На негово място в щаба на флота е назначен бригаден адмирал Мирослав Чипев, а началник на оперативното управление става бригаден адмирал Емил Люцканов - досегашен командир на Военноморска база Варна. За командир на базата е назначен капитан първи ранг Румен Николов.

Капитан първи ранг Валентин Димитров - началник на отделението за връзки с обществеността определи като добро

взаимодействието на ВМС с медиите: само публикациите в печатни издания с военноморска тематика са 1150 за отминалата година, излезли са 427 снимки.

Вицеадмирал Петров връчи плакети и грамоти на варненските журналисти, отразявали най-много живота на военните ни моряци: издателство "Еър груп" с управител Росен Панчелиев, вестник "Черно море", Атанас Панайотов /"Морски вестник"/, Ангел Петричев /Дарик радио/, Росица Киселичкова /Телевизия Варна/, Здравко Роев /вестник "Народно дело"/, Йордан Марков /Телевизия "Херос"/ и Антон Стоянов /вестник "Труд"/.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK