Седем компании ще ремонтират Факултета по журналистика

Четири големи компании - "Овергаз", "Лукойл", "Мобилтел" и АЕЦ "Козлодуй", се ангажираха с ремонта на полуразрушения Факултет по журналистика към СУ "Св. Климент Охридски".

"Овергаз" ще ремонтира фасадата и основите на факултета, съобщи във вторник ректорът на СУ проф. Боян Биолчев. В четвъртък той и директорът на капиталовото строителство на компанията Сашо Дончев ще огледат сградата, за да изчислят колко средства ще са необходими. "В края на седмицата ще стане ясно каква сума ще отпуснем", каза Милка Стефанова от пресцентъра на "Овергаз". Останалите три дружества са дарили общо около 200 000 лв., които ще отидат за вътрешно укрепване на факултета. Отделно три строителни дружества са заявили, че ще поправят безплатно канализацията и ел. инсталацията.

Акцията за набиране на средства за спасяване на най-старата сграда на университета беше подновена, след като миналата седмица падна част от тавана и се появиха нови пропуквания по стените на аудиториите. За ремонта на партерния етаж са необходими около 400 хил. лв., а за възстановяването на цялата сграда - около 2 млн. лв.


Ректорът на СУ е издал заповед да бъде затворен третият етаж на сградата, а студентите ще се преместят във Факултета по биология.

"В банка "Биохим" е открита сметка за набиране на средства и ние разчитаме, че постъпленията няма да спрат", каза шефът на пресцентъра на университета Камен Ковачев. Според него, ако парите се окажат повече от необходимото, ще бъдат използвани за ремонт на други сгради на университета.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK