Кюстендил отделя 100 000 лева за нова техника за почистване

Нови машини за почистване на снега и съдове за събиране на битови отпадъци на обща стойност около 100 хиляди лева ще бъдат доставени през тази година в община Кюстендил, съобщи пред журналисти кметът инженер Кирил Алексов. Поръчана е специална техника от Германия за изхвърляне на контейнерите тип "бобър". Тя е втора употреба и затова цената й е едва 20 хиляди eвро.

През изминалата година общината е похарчила над 70 хиляди лева за закупуване на нови съдове за смет, около 90 на сто от които вече са похабени. Най-често се повреждат и унищожават металните контейнери, защото хората изсипват в тях гореща сгурия.

Ниските януарски температури и задържалата се продължително време снежна покривка създават необичайни затруднения за сметопочистването в община Кюстендил. От общинското предприятие "Чистота" не смогват да извозят боклука, защото заради заледените и заснежени пътища седемте контейнеровоза правят по-малко курсове от необходимите. Главната причина за лошото почистване на снега и последвалите проблеми със сметоизвозването в общината обаче си остава липсата на подходяща техника.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK