И Биолчев разкри нарушения, свързани с "Индиго"

Документите, които предадох на главния секретар на МВР Бойко Борисов, а той занесе на главния прокурор Никола Филчев, са за приватизацията на клуб "Ялта", съобщи в сряда ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Боян Биолчев.

Основното нарушения според Биолчев е, че сегашният принципал не фигурира в списъка на участниците в преговорите за приватизация на помещенията на "Ялта". Едноименната младежка кооперация, която е и собственик на дискотека "Индиго", дължи 36 000 лв. на университета за наеми, но продължава да ползва незаконно помещения в подлеза до СУ, каза Биолчев. Той обясни, че университетът е осъдил кооперацията, но вече 3 г. не получава парите.

Според Търговския регистър Столичната общинска агенция за приватизация е продала кафе-клуб "Ялта" на 24 септември 1997 г. на Студентска кооперация "Ялта". Представител на кооперацията при сключване на сделката е Димитър Николов Илиев, който е заявил, че ще плати за имота 821 млн. лв. чрез разсрочено плащане. Заповедта е подписана от Антоан Николов.


В сегашното ръководство на "Ялта" обаче като управители са вписани Димитър Илиев Илиев и Красимир Николов Илиев, който е брат на купувача.

Повод за проверката на всички сделки на студентската кооперация стана инцидентът в "Индиго", при който загинаха 7 деца. Полицаите и шефа на ДАМС Васил Иванов също откриха много нарушения на договора за ползване на ледената парзалка на стадион "Юнак".

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK