Тодор Костадинов: Нямам начет и акт за административно нарушение

Бившият областен управител на София Тодор Костадинов каза в събота пред журналисти, че в доклада на Агенцията за държавен и финансов контрол няма нито един факт или констатация, които да показват, че той или областната администрация са нанесли щети на държавния бюджет.

Костадинов даде специална пресконференция, за да опровергае информациите, че като областен управител е причинил щети на държавата чрез отдаване на обекти на по-нисък наем и чрез преотдаване за спекулативни печалби. Такива обвинения са отправени към още двама бивши областни управители на София - Веселин Стойков и Васил Маринчев. Информацията за актовете за начети и за нарушенията на тримата бивши областни управители беше оповестена на пресконференция на 29 януари от сегашния областен управител на София Росен Владимиров.

Нямам нито един начет, нито акт за административно нарушение, заяви Костадинов. Според него става въпрос за


несъбрани наеми, а не за ощетяване на държавния бюджет чрез отдаване на по-нисък наем. Не искам да търся виновник за тиражирането на тези информации, истината е, че няма нарушения, не знам защо и моето име е сложено в тази редичка, каза той.

Костадинов уточни, че вече е разговарял със сегашния областен управител на София Росен Владимиров и в понеделник ще го потърси отново. Според него Владимиров е изразил учудване, че такава информация се тиражира, тъй като не става дума за ощетяване на държавата, а е свързана с несъбрани още наеми, което е съвсем различно.

Преди няколко дни предишният областен на София Васил Маринчев също опроверга информацията за негови нарушения.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK