НИС се разсърди за Надежда Михайлова

Членове на НИС на СДС упрекнаха в неделя младежката организация на партията - МСДС, че с ултиматум към ръководството иска да наложи кандидатурата на Надежда Михайлова за лидер на партията. В събота младежите, водени от бившия парламентарен секретар на МВнР Мирослав Боршош, обявиха, че подкрепят председателя на парламентарната група на СДС за партиен шеф. Те заявиха, че цялото ръководство на МСДС ще подаде оставки след конференцията през март, ако не спрат "апаратните методи за реформиране на СДС".

"Некоректно е МСДС по толкова ултимативен начин да поставя една кандидатура. Още повече не съм чул Надежда Михайлова ясно да е казала, че ще се кандидатира", коментира в неделя за "Дневник" заместник-председателят на СДС Димитър Абаджиев. Той подчерта, че много местни организации издигали Екатерина Михайлова. Тя помолила да не се оповестява, за да не повлияе зле на партията.

В МСДС имат право на мнение, но не приемам то да бъде изказвано по този начин, каза членът на НИС на СДС Асен Агов. Той разговарял със секретаря на организацията Екатерина Василева. Тя обяснила, че младите имат изисквания към ръководството, които ще бъдат обсъдени на заседанието им на 16 и 17 февруари, каза Агов.

В неделя общинските съветници на СДС в Хасково подкрепиха Надежда Михайлова. Така те се присъединиха към инициативния комитет, който миналата седмица я издигна. Пред "Дневник" областният лидер на СДС във Велико Търново Тодор Великов обяви, че естественият лидер на партията е Екатерина Михайлова. За да се издигне лидер, първо трябвало да се види къде е бил водач на листа, как се е проявявал. Затова той бил против издигането на Надежда Михайлова. Надя има висок рейтинг и авторитет в партията, е мнението на председателя на общинския съвет на сините във Варна Стелиян Севастианов. Той уточни, че засега местната организация няма да издига кандидати за лидер.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK