Надежда Михайлова е недоволна, че злоупотребяват с името й

Председателят на парламентарната група на ОДС Надежда Михайлова заяви в сряда в парламента, че през последните дни се прави опит да бъде употребено името й. Повод бяха изявления от вторник, които замесиха изключения от СДС Евгений Бакърджиев в лансирането на кандидатурата й за лидерския пост в партията. Тогава бившият председател на Младежкия СДС Велислав Величков намекна, че наследникът му на поста Мирослав Боршош е декларирал ултимативно подкрепа за Надежда Михайлова, след като се е допитал до бившия председател на СДС-София.

Ако има някой, който да е най-незаинтересуван да стана лидер на СДС, това е Евгений Бакърджиев, каза Надежда Михайлова. Винаги съм заявявала, че не желая да бъда употребявана от никого, че не желая никой да говори от мое име и да ме прикачва към никого, добави тя. Заместник-председателят на СДС подчерта, че има свое лице и идеи, които защитава. Бъдещето щяло да реши дали тези идеи имат политически пазар. По-късно пред гостуващия у нас говорител на фракцията на Християнсоциалния съюз в Бундестага Кристиан Шмидт Надежда Михайлова заявила, че въпреки сегашното си състояние СДС ще запази единството си. Тя изразила надежда, че на предстоящата конференция дебатът за бъдещата политика на СДС ще наложи лидерите, които носят различните визии за политиката на съюза и ще го изведат в силна позиция, съобщи парламентарният пресцентър.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK