Политологът Стефан Попов може да оглави мисията в НАТО

Председателят на Управителния съвет на фондация "Отворено общество" в София Стефан Попов е кандидатурата, която се обсъжда във външното министерство за посланик на България в Брюксел и в централата на НАТО. Това съобщи информиран източник от министерството във вторник. Според него Попов отговарял на всички изисквания за важния пост, но не било сигурно дали ще се съгласи да замени председателското място в най-мощната българска фондация с дипломатическия ангажимент.Посланическият пост на София в Брюксел бе овакантен в началото на февруари т.г., когато Константин Димитров подаде оставка. Самият Попов отказа коментар по информацията за бъдещото му назначение.

Преди да оглави УС на "Отворено общество" Стефан Попов беше координатор на програма в Центъра за либерални стратегии. По образование е философ със защитена докторска степен в Ню Йорк, където специализира политически науки в New school for Social Research. През 1999 г. като стипендиант на Атлантическия съвет на САЩ във Вашингтон e работи. по 6-месечен проект, свързан със сигурността и ролята на тинк-танк организациите в регионалната политика на Балканите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK