Кандидатстудентска борса се открива на 4 април

Срокът за подаване на заявления за участие в кандидатстудентската борса от висшите училища и фирмите, които извършват образователни услуги, е удължен до 8 март, съобщиха вчера организаторите от едноименното сдружение. Щанд на изложението в музея "Земята и хората" могат да отворят всички висши учебни заведения срещу такса от 50 лв. и 20 лв. на кв. м на ден и до в четвъртък са се регистрирали 36 участника.

Борсата в София ще продължи три дни и ще започне на 4 април. След седмица за два дни ще се настани в панаирното градче в Пловдив, на 16-17 април - във Велико Търново, на 18 април - в Добрич, на 19-20 април - във Варна и на 26-27 април - в Стара Загора. Входът за посетителите ще е безплатен, а цената на продаваните по време на изложението справочници ще е между 3 и 6 лева. Голяма част от посетителите на борсата са ученици от девети и десети клас, които искат да се ориентират отрано за бъдещото си образование, обясни доц. Калина Мутафчиева от сдружението. Тя съобщи, че за тяхно улеснение организаторите ще изготвят обща таблица на кандидатстудентските изпити във висшите училища.

Около 8000 души посетиха изложението миналата година, когато там се представиха 40 висши училища и осем фирми. През 2001 г. сдружението организира кандидатстудентска борса и в истанбулския квартал "Авджилар", а преди две година - в Скопие. Форумите в чужбина предизвикаха голям интерес и се надяваме да успеем да ги повторим, каза Мутафчиева.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK